Onesignal Nedir? Onesignal Avantajları Nelerdir? Onesignal Nasıl Kullanılır? Ankara Yazılım Firmaları

Web Tasarım / Yazılım Dersleri

Onesignal Nedir? Onesignal Avantajları Nelerdir? Onesignal Nasıl Kullanılır?

Onesignal Nedir? Onesignal Nasıl Kullanılır, Web View Mobil Uygulamaya Onesignal Nasıl Eklenir, Ankara’da Mobil Uygulama Yapan Firmalar veya Kişiler. Onesignal Üzerinden Bildirim Nasıl Gönderilir gibi sorularınızın cevabı, Ankara’nın En Güvenilir Yazılım Firması IWEBSA’da!

Onesignal Nedir? Nerede Kullanılır?

Onesignal, Sitenizi ziyaret eden kullanıcılara veya mobil uygulamanızı cep telefonuna indirmiş kullanıcılarınıza bildirim göndermenizi sağlayan üçüncü parti bildirim sistemidir. Gönderilen bildirimlere ‘Push Notification’ da denilmektedir. Onesignal platformu kullanıcılarınıza göndereceğiniz bildirimleri isteğinize göre özelleştirebilme imkanı sunmaktadır.

Onesignal ile gönderilerin bildirimler, mobil uygulamalarda  ekranın sol üst kısmına sabitlenir. Üzerine basıldığında ise mobil uygulama ekranı açılır. Web siteleri için gönderilen bildirimlerde ise kullanıcının tarayıcısının açık olması gerekmektedir. Web bildirimleri bilgisayarın sağ alt köşesine gelir. Üzerine tıklandığında ise ilgili web sayfası bilgisayar ekranında açılır. Web sitesi üzerinden bildirim gönderilmek isteniyorsa kullanıcıların onayı olması gerekir aksi halde kullanıcılara bildirim gönderilmemektedir. Mobil uygulamalarda ise bu durum farklıdır. Kullanıcı eğer uygulamayı telefonuna yüklemiş ise otomatik olarak bildirimleri kabul etmiş sayılır. Kullanıcı, uygulama ayarlarından bildirim özelliğini kapatana kadar o uygulamadan bildirim almaya devam eder.

Onesignal Avantajları Nelerdir? Neden Onesignal Kullanmalıyım?

Onesignal, web sitenizdeki bildirimleri kabul etmiş kullanıcılarla veya mobil uygulamanızı telefonuna indirmiş kullanıcılarla iletişim kurabilmenizi sağlar. Sitenizde yeni eklenen bir içerikten kullanıcılarınızı haberdar etmek isteyebilirsiniz ya da mobil uygulamanızda kullanıcılara ilgi çekici fırsat bildirimleri göndermek isteyebilirsiniz. Onesignal platformunu, kullanıcılarınıza fazla bildirim göndermeden kullanmanız gerekmektedir. Kullanıcılarınıza çok fazla bildirim gönderirseniz bu durum onları rahatsız edecek ve bildirim özelliğini kapatmalarına sebep olacaktır. Bildirim gönderme dengesini kurabilirseniz web sitenize veya mobil uygulamanıza daha fazla kullanıcı çekebilirsiniz.

Onesignal Nasıl Kullanılır?

Onesignal platformunu kullanabilmek için öncelikle onesignal.com web sitesine üye olmanız gerekmektedir. Üyelik oluşturduktan sonra bildirim gönderebilmek için bir uygulama oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz uygulamanın türünü seçmeniz gerekmektedir. Bildirimlerinizi Web, Google Android ve  Apple iOS olarak seçebilirsiniz.  Oluşturduğunuz  uygulamanın Onesignal tarafından verilen id bilgilerini mobil uygulamanızın içine eklemeniz gerekmektedir.  Web için kullanmayı düşünüyorsanız size verilen kodları web sitenize eklemeniz gerekmektedir. Onesignal hesabı ile uygulama veya sitenizi haberleştirdikten sonra bildirimlerinizi göndermeye başlayabilirsiniz. Onesignal platformunda bulunan ‘New Push’  butonu ile kullanıcılarınıza özelleştirilmiş bildirim göndermeye başlayabilirsiniz. Bu alandan kullanıcılarınıza isterseniz görsel içeren bildirimler gönderebilir isterseniz de sadece yazı içerikli bildirimler gönderebilirsiniz. Web sitenize ya da mobil uygulamanıza kayıtlı toplam kullanıcıları, gönderilerin bildirimleri ve kaç tane bildirimin kullanıcılara iletildiğine dair detaylı istatistik bilgilerine Onesignal paneli üzerinden ulaşabilirsiniz.