Firebase ile Mobil Uygulama Bildirimi Gönderme

Web Tasarım / Yazılım Dersleri

Firebase Kullanımı ve Mobil Uygulama Bildirim Gönderme

Firebase Kullanımı ve Mobil Uygulama Bildirim Gönderme

Günümüzde mbil uygulama sistemlerinin artık hayatımıza tamamen girmesi ile beraber, müşterilerine bildirim göndermek isteyen mobil uygulama sahipleri, her geçen gün bize kullanıcılarıma nasıl bildirim gönderirim, mobil uygulamam üzerinden bildirim gönderme eğitimi gibi soruları sıklıkla bizlere sormaktadırlar. Bununla ilgili olarak, bildirim gönderme işleminin nasıl olduğu yönünde yeni makalemiz yayında…

Değerli Okurlarımız, bugün sizlere anlatacağımız firebase ile kullanıcılarınıza bildirim gönderme işlemini IWEBSA ekibi olarak en sade şekilde derledik. Öncelikle firebase nedir sorusuna cevap verecek olursak, belirli bir harici sistem üzerinden web ve mobil bağlantısı olan kullanıcılarınıza gerekli olan anlık bildirim göndermenize olanak sağlayan sistem diyebiliriz.

Firebase ile birlikte, nasıl ki size bildirim geliyor ise, sizlerde özellikle mobil uygulama sahibi kurum, kişi veya firmaların, uygulamasını indirdikleri kullanıcılarına anlık bildirimine olanak sağlamaktadır.

Firebase sistemi ile aynı mantıkta çalışan ONESIGNAL’de aynı yapısala dahildir. Fakat kullanım kolaylığı ve hızlı gönderim gereği, FIREBASE her zaman bir adım öndedir.

Sizlere anlatacağımız FIREBASE ile mobil uygulama kullanıcılarınıza bildirim gönderme işlemi, adım adım tarafınıza verilmiştir. Bu makale, IWEBSA Yazılım Şirketi kullanıcıları için öncelikli olarak yazılış olup, şirketimiz ile ilişiği olmayan okurlarımızın da kolaylıkla kullanımına olanak sağlayacaktır.

Google’a ait olan firebase sistemi, hem ios, hem de Android mobil uygulamalara eş zamanlı bildirim göndermek için, muazzam yapıda hazırlanmış bir sistemdir.

FIREBASE üzerinden bildirim gönderme işlemi, uygulamanıza bu yazılım eklenmiş var sayılarak anlatılmaktadır ve bu sebeple kullanıcı adı ve şifre ile giriş sekmesinden itibaren konu ele alınacaktır. Bu yazımızın sonunda, sıklıkla sorulan birkaç tane sorumuzun da cevabını sizlere vereceğiz.

Devamı Geliyor