Fotoğraf Boyutu Küçültme Programı - PIXresizer Programı Kullanımı

Web Tasarım / Yazılım Dersleri

PIXresizer Fotoğraf Boyutu Küçültme ve Ayarlama Programı İndir

Fotoğraf boyutunu küçültmek, çoğu zaman sitenizin ve dosyalarınızın dahada hızlı gelmesine, sisteminizin yorulmadan daha kolay işlemler ile götürülmesine yardımcı olur. Örnek olarak bir web siteniz var ve 5 fotoğraf resim ekliyorsunuz. Her biri 1 mb olsa, 5 mb sadece tek bir noktadan dosya çağırıyorsunuz demekdir. Haliyle bu durum trafiği yüksek olan sitelerin tıkanmasında büyük sorun arz etmektedir. Bu sebeple, fotoğraf boyutunu hem genişlik ve boy, hem de dosya boyutu olarak küçültebileceğiniz, bir programı sizler ile paylaşıyoruz. Son derece kolay kullanımlı olan PIXresizer programını indirerek, hemen resimlerinizi ve fotoğraflarınızı istediğiniz ebata uygun hale getirebilir, bunu getirirken de, dosya boyutunuzu %95 oranında küçülterek, hem alandan, hemde ağırlıktan kurtulabilirsiniz. 

Öncelikle PIXRESIZER PROGRAMI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ. (VİRÜS TARAMASINDAN GEÇMİŞTİR) Dosya Boyutu : 2mb


Hemen ardından kurulumu ileri deyip gerçekleştirin ve programı açılır hale getirin. Bunun dışında bu basit adımları izlemeniz yeterli olacaktır. 

Fotoğraf Küçültme Programı Adım 1

Pixresizer programımızı açtınız ve aşağıdaki resimde yer alan DOSYA SEÇ ALANINA TIKLAYIP, küçültmek yada büyütmek istediğiniz dosyanızı seçiniz.

Fotoğraf Küçültme Programı Adım 2

Alttaki görselde yer alan MAINTAIN ASPECT RATIO alanında bulunan tik işaretini kaldırınız. Bu işlemi kaldırmazsanız,  vermiş olduğunuz ölçünün birisini aldılar ve uzunluk yada genişliği otomatik olarak kendisi atar. Ama örnek olarak sizin küçültmek istediğiniz dosya ebatlarının 300px ile 600px değerlerinde olmasını istiyorsanız, bu seçimi iptal edip, boş bırakmanız lazım .

Fotoğraf Küçültme Programı Adım 3

Alt resimde yer alan rakamlar, sizin resim ölçeğinizi belirlemeniz için kullanılan alandır. Solda bulunan  genişliği, sağda bulunan uzunluğu belirler. 

Fotoğraf Küçültme Programı Adım 4

Son aşama olarak SAVE PICTURE diyoruz ve işlemi bitiriyoruz. Dosyanız artık hazır :)