Çocuklar İçin Eğitici Mobil Uygulamalar Hangileri - Öğretmenler Tarafından Onaylı Mobil Uygulamalar Nelerdir - Eğlendirirken Öğreten Mobil Uygulamalar

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

Çocuklar İçin Eğlendirirken Öğreten, Öğretmenler Tarafından Onaylanmış Mobil Uygulamalar

Merhaba değerli okurlarımız, her ne kadar çocukların tabletler ve telefonlarla çok fazla haşır neşir olması desteklenmese de akıllıca ve bilinçli şekilde kullanıldığı zaman çocuklar için faydalı ve eğitici olduğu da bir gerçek. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bizce denetlemeden ibaret. Tabletler ve telefonlar, eğer bilinçli bir şekilde çocuklarımızın kullandığı mobil uygulamaları ve girip çıktığı web sitelerini denetlersek, çocuklarımızı kısıtlamadan, onları eğitici aynı zamanda eğlenceli mecralara yönlendirebilirsek faydalı olabilecek araç gereçlere dönüşüyor. Bizde İwebsa Yazılım editörleri olarak bu yazımızda öğretmenler tarafından onaylı, eğitici ve öğretici aynı zamanda eğlenceli içeriklerle çocuklarınızla beraber keyifli vakitler geçirebileceğiniz mobil uygulamaları sizlerle paylaşmak istedik.

Her geçen gün artan mobil uygulama kullanımı ile beraber, günümüzde çocuklara verilen cihazların ne kadar güvenilir olup olmadığını bilmiyoruz. Bu sebeple, bize sıklıkla sorulan, çocuklarımız için güvenilir uygulamalar hangileri, öğretici içerik uygulamaları hangileri, eğitim oyun uygulamaları hangileri gibi önerilerimizi sizinle paylaşıyoruz. TOP 5 imiz hazır. İyi okumalar.

Harezmî Şehri: Kar Savaşçısı - Algoritma ve Kodlama Uygulaması

Bu oyun 4 yaşının üzerinde her çocuk için algoritma ve kodlama öğretmeyi hedefleyen bir mobil uygulama. Oyundaki temel amaç ortamda bulunan bütün altınları toplamak. Bunu yapabilmek için önce algoritma eğitimini bitirmek gerekiyor. Oyun 6 aşamadan ve toplamda 85 bölümden oluşuyor. Zorluk seviyesi de giderek artıyor. Oyun içerisinde farklı karakterlerle ilerlenebiliyor. Köpek karakteriyle başlayıp, ilerledikçe yeni karakterler alıp, sonrasında kaz, tavşan, arı, koala gibi karakterlerle devam edebiliyorsunuz. Uygulamayı ücretsiz olarak mağazadan indirebiliyorsunuz.

Lingokids - Yabancı Dil Uygulaması

Uygulamanın amacı çocuklara okul öncesinde İngilizce dil eğitimi vererek altyapı oluşturmak. 2 ila 8 yaş aralığındaki çocuklar için çeşitli etkinliklerle kelimeleri, sayıları ve harfleri öğrenmesine yardımcı oluyor, eğlenceli içerikleriyle çocukların dikkat dağınıklığını en aza indirmeyi amaçlıyor. Uygulama içerisinde çocukların farklı uluslardaki akranlarıyla iletişime geçmesi de mümkün. 3000’den fazla İngilizce kelime oyun oynayarak çocuğunuzun İngilizce öğrenmesine katkıda bulunan mobil uygulamaların başında Lingokids geliyor. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz iki alternatifli versiyonu bulunuyor. Sizde ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

MentalUP - Zeka Gelişimi ve Egzersiz Uygulaması

Mentalup’ta spor egzersizlerinden, eğitici zekâ oyunlarına kadar pek çok içerik mevcut. Uygulama içerisinde bölümleri geçtikte zorluk seviyesi artıyor. Böylece sıkılmadan ilerleyip, zihinsel ve fiziksel gelişiminize katkı sağlayabiliyorsunuz. Matematik, mantık, dikkat, geometri, hafıza vb. oyunlarıyla çocuklarınızın kendisini geliştirebileceği içeriklerle, vakitlerini daha aktif şekilde geçirmelerine olanak sağlıyor. Okul öncesi ve ilkokul seviyesinde, ücretsiz olarak deneyimleyebileceğiniz tarzda bir mobil uygulama.

Youtube Kids - Çocuklar İçin Video İzleme Uygulaması

Youtube’un çocuklar için özel olarak tasarlanan versiyonu olan bu uygulama sayesinde çocuklarınız güvenli bir ortamda kendilerini geliştirebilecekleri videolar izleyerek vakit geçirebilecekler. Ebeveynlere çocuklar için daha kolay rehberlik edebilecekleri bir alternatif sunuyor. Videolar çocuklarınızın karşısına çıkmadan önce çeşitli filtrelerden geçiyor. Bu aşamadan sonra gerçek insanların denetiminden geçip kullanıcıya sunuluyor. Youtube kids, günümüzde en çok sorular sorulardan biri olan “çocuğum internet ortamında yeterince güvenli mi?” sorusuna karşın cevap verebilmek için oldukça sıkı çalışıyor diyebiliriz. Uygulama içerisinde beğenmediğiniz videoları veya kanalları engelleyebilir, uygunsuz bulduğunuz içerikleri rapor edip incelenmesini sağlayabilirsiniz.

Bimi Boo - Çocuklar İçin Boyama Uygulaması

Anaokulu ve yürüme çağına yeni girmiş çocuklar için olan bu uygulama 120 sayfalık boyama kitabı sunuyor. Uygulama içerisinde reklama izin verilmiyor. Bu da çocuklarınızı güvenilir olmayan reklam içeriklerinden uzak tutmanıza olanak sağlıyor. 8 farklı temada toplam 120 adet boyama sayfası mevcut. 2 ila 8 yaş aralığındaki çocuklar için kullanıma uygun olan uygulamada çocukların hayvanları, ulaşım araçlarını, robotları ve çeşitli hikâye karakterlerini tanımasına, resim yaparak el becerisini geliştirmeye yardımcı oluyor.