Dünyanın En Çok İndirilen Online Mobil Uygulamaları Hangileri? - Şimdiye Kadar En Çok İndirilen Mobil Uygulamalar Hangileri?

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

Dünyanın En Çok İndirilen Mobil Uygulamaları Hangileri? Şimdiye Kadar En Çok İndirilen Mobil Uygulamalar Hangileri?

Akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle beraber birçok mobil uygulama geliştirildi. Android ve İos telefonların mağazalarında her gün yeni ve birbirinden farklı binlerce uygulama çıkartılıyor. Eski uygulamalar popülerliğini korumaya devam ederken yeni çıkan uygulamalarda en çok indirilenler arasına girebiliyor. Bu uygulamalardan bazıları özellik ve içerik bakımından diğerlerinden farklı olabiliyor. Bazıları ise satın aldığınız telefonların içerisinde yüklü olarak gelen uygulamalar olabiliyor. Bu uygulamalar milyonlarca indirildiğine şaşırırken bu sayılar milyarları buldu. Her birimiz telefonlarımızda onlarca çeşit uygulama çeşit uygulama bulunduruyoruz. Bazılarını her gün kullansak bile birçoğunu en son ne zaman kullandık diye düşündüğümüzde hatırlayamıyoruz bile. Milyarlarca kez indirilen uygulamaların sayısı da günden güne artıyor. Bizde IWEBSA editörleri olarak bu yazımızda geçmişten günümüze en çok indirilen mobil uygulamalar hangileri onlara yer verelim dedik. En çok indirilen 5 mobil uygulama aşağıda. Keyifli okumalar dileriz.

Google Play Hizmetleri – Android Telefonların Yapıtaşı

Google Play Hizmetleri, uygulama olarak geçse de telefonunuza yüklü olarak gelen android telefonların işletim sistemlerinin diğer uygulamalarla beraber çalışmasına yardımcı olan bir uygulama diyebiliriz. Diğer uygulamalardan Google Play Hizmetleri’ni ayıran bazı noktalar var. Bu uygulamayı açıp kullanamıyorsunuz. Telefonunuzda uygulamaya erişim sağlamak için kullanabileceğiniz bir simgesi bulunmuyor. Uygulama Android 4.3 sürümüyle beraber hayatımıza girdi ve günden güne gelişmeye ve güncelleme almaya devam etti. 9.0 Pie olarak adlandırılan sürümle beraber android telefonların bel kemiği haline geldi. Google uygulamalarında herhangi bir güncelleme yapılması için yeni bir sürüme geçilmesi gerekiyordu. Google Play Hizmetlerinin çıkmasıyla beraber bu zorunluluk ortadan kalktı. Örnek olarak Google Fotoğraflarla ilgili bir güncelleme yapıldığı zaman bu güncelleme sonraki sürümle beraber geliyordu. Bir sonraki sürüm piyasaya sürüldükten sonra telefon üreticilerinin kendi telefonlarına entegre edip kullanıcılarına sunmaları bir hayli zaman aldığı için uygulamanın eksik noktalarının tamamlanması da buna bağlı olarak gecikiyordu. Google Play Hizmetleri sayesinde Google uygulamalarının güncellenmesi için böyle bir süreç beklemeye gerek kalmadı. Android işletim sisteminde bulunan çoğu uygulama Google Play Hizmetleriyle beraber çalışmakta. Yani bu uygulamayı silerseniz uygulamalarınız birçoğu düzgün çalışmayabilir. Android telefonların bel kemiği haline gelen bu uygulama 10 milyar indirmeye ulaşan ilk mobil uygulama oldu. 

Youtube – Video İzleme Uygulaması

Telefon ve tabletlerde en çok indirilen mobil uygulardan bir tanesi de Youtube. En popüler müzikler, oyun içerikleri, moda, haber ve daha birçok içeriğin paylaşıldığı Youtube, en çok indirilen mobil uygulamalardan birisi konumunda bulunuyor. Trend videoların ve kısa videolar için Shorts olarak adlandırılan farklı kategoriler sunan Youtube’da her gün binlerce kişi videolar çekip diğer kullanıcılarla paylaşıyorlar. Ders, eğlence, müzik, spor, futbol, teknoloji ve daha binlerce farklı kategori ve içerik mevcut. Geçmişten günümüze 10 milyardan fazla indirilen ve halen rekorlar kırmaya devam eden Youtube, bazı telefonlara yüklü olarak gelse bile Youtube’u kullanmayan kişi sayısı yok denecek kadar az. Youtube 10 milyardan fazla indirilmesiyle geçmişten günümüze en çok indirilen mobil uygulamalar listemizde yerini alıyor. 

Gmail – E-posta Uygulaması

Maillerin kontrolü ve mail trafiğinin yönetimini gelen maillere yanıt verip mail gönderebileceğiniz bir uygulama olan Gmail, geçmişten günümüze en çok indirilen mobil uygulamalardan bir tanesi konumunda. Gmail uygulamasıyla güvenli bir şekilde mail trafiğinizi yönetebilir, spam, kimlik avı, kötü amaçlı yazılım ve tehlikeli linklerin önüne büyük oranda geçebilirsiniz. Gönderdiğiniz e-postaları geri çekebilir, gelen e-postalara akıllı yanıt sistemiyle otomatik cevaplar verebilirsiniz. Birden çok hesap arasında rahatça geçiş yapabildiğiniz gibi bildirim merkezi, rozet ve kilit ekranı seçenekleri sayesinde mail geldiğinde anında haberdar olabilirsiniz. Maillerinizi ileti dizileri şeklinde kontrol edebilir, Google Takvim etkinliklerine aynı uygulama içerisinden ayrılmadan cevap verebilirsiniz. Gmail uygulamasından çıkmadan Google Meet veya Google Chat özelliklerini kullanarak çalışma arkadaşlarınızla bağlantı kurabilirsiniz. Tatilde veya izinli olduğunuz zamanlar akıllı yanıt sisteminden faydalanarak mail gönderen kişileri yerinize bakan ekip arkadaşlarınıza yönlendirebilirsiniz. Birçok amaç doğrultusunda kullanabileceğiniz Gmail uygulaması 10 milyardan fazla indirilen uygulamalardan bir tanesi konumunda bulunuyor.

Google Chrome – Web Tarayıcı

Google Chrome, güvenli, hızlı ve kolay kullanabileceğiniz bir web tarayıcı özelliği taşıyan mobil uygulamadır. Android telefon, tablet ve benzeri cihazlar için tasarlanan uygulama en çok indirilen uygulamalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kısayollar sayesinde sık ziyaret ettiğiniz web sitelerine kolayca ulaşabilir, otomatik doldurma özelliğiyle zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Gizli mod özelliğiyle internet geçmişi bırakmadan arama yapabilir, web sitelerinde gezebilirsiniz. Farklı cihazlardan oturum açabilir, yer işaretleriniz, kayıtlı şifreleriniz ve ayarlarınız otomatik olarak senkronize edilir. Tabletinizden, telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan aynı oturumla kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Çevrimdışı olsanız dahi daha önce indirdiğiniz içeriklere indirilenler bölümünden kolayca ulaşabilirsiniz. Sesli arama özelliği sayesinde hareket halindeyken bile arama yapabilir, yazmaya üşendiğiniz zaman bile bu özellik sayesinde arayacağınız kelimeleri söylemeniz yeterli. Yabancı sitelerde gezerken Google Çeviri eklentisi sayesinde gezdiğiniz web sitesini kullandığınız dilde çevirebilirsiniz. Kişiye özel öneriler bulunur. Önceki aramalarınız neticesinde yeni sekme açtığınızda sizin için önerilen haberler, makaleler ve içerikler öne çıkar. Çeşitli şekilde kullanabileceğiniz Google Chrome web tarayıcı mobil uygulaması geçmişten günümüze 10 milyardan fazla indirilen uygulamaların arasında bulunuyor. 

Google Haritalar – Navigasyon Uygulaması

Listemizde bahsedeceğimiz geçmişten günümüze en çok indirilen mobil uygulamalardan sonuncu sırada ise Google Haritalar bulunuyor. Google Haritalar sayesinde daha kolay ve hızlı seyahat edebilirsiniz. 200 den fazla ülke ve bölgeyi kapsayan Google Haritalar uygulamasına girip, milyonlarca restoran, benzin istasyonu, alış veriş merkezi, market ve ATM gibi çeşitli yerleri adres girmeden kolayca bulabilirsiniz. Dünyanın her yerinde ulaşabileceğiniz gerçek zamanlı GPS Navigasyonu Google Haritalar sayesinde trafik ve toplu taşımalarla ilgili bilgileri alabilir, bir şeyler yiyip içebileceğiniz, ziyaret edeceğiniz turistik yerleri ve bulunduğunuz şehrin meşhur yerlerini kolayca bulabilirsiniz. Gerçek zamanlı tahmini varış süreleri ve trafik koşulları bilgileri sayesinde trafiğe takılmadan belirtilen süre içerisinde hedefinize varabilirsiniz. Gerçek zamanlı toplu taşıma bilgileriyle otobüs ve trenleri asla kaçırmaz, canlı trafik, olaylar ve kapanan yollar hakkında otomatik olarak yeniden çizilen rotalar sayesinde varacağınız yere asla geç kalmazsınız. Şehir dışına veya yurt dışına çıktığınızda o bölgenin yerlisi gibi bölgeyi keşfedebilirsiniz. Oturduğunuz bölgede yeni açılan yerleri kolayca bulabilir, favori yerlerin listesini oluşturup arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Yerel uzmanlar, yayıncıların ve Google’ın önerdiği yerleri takip edebilir, ziyaret ettiğiniz yerler hakkında yorum yapabilir, fotoğraf yükleyebilir, eksik yolları veya yerleri ekleyebilirsiniz. İnternet bağlantısı olmadığında arama yapabilir, navigasyon için çevrimdışı haritalara bakabilirsiniz. Restoranlar, müzeler, mağazalar ve diğer yerler için iç mekân görüntülerine ulaşabilirsiniz. Alış veriş merkezleri, stadyumlar, terminaller ve havalimanları gibi büyük yerlerde iç mekân haritaları sayesinde yolunuzu kolayca bulabilirsiniz. Google Haritalar mobil uygulaması geçmişten günümüze kadar 10 milyardan fazla indirilerek en çok indirilen mobil uygulamalar arasında yer almaktadır.