En Hızlı Yemek Sipariş Edebileceğiniz Mobil Uygulamalar - Market Alışverişi Yapabileceğiniz Mobil Uygulamalar

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

En Hızlı Yemek Sipariş Edebileceğiniz Mobil Uygulamalar Hangileri? Market Alışverişi Yapabileceğiniz Mobil Uygulamalar Nelerdir?

Merhaba değerli IWEBSA okurları, bugün sizler için en kullanışlı ve en güvenilir, hızlı, uygun fiyatlı market ve yemek siparişi verebileceğim online mobil uygulamaları hangileridir gibi sorular sıkça sorulmaya başlandığı için bu sorulara cevap olması amacıyla yazdığımız yazımızı paylaşacağız. Günümüzde yaşam şekillerinin farklılaşması, ekonomik yapıların değişmesi ve artan maliyetler neticesiyle insanların evde yemek yapmayı azaltması, dışarıdan yemek sipariş etme kültürünün yaygınlaşması gibi sonuçlar ortaya çıktı. Gerek üşengeçlik gerekse vakit ve enerjiyi başka şekilde değerlendirmek gibi sebepler olsun insanlar market alışverişleri için dışarı çıkmak istemiyor. Son 2 yıldır süre gelen pandemi de bunun sebepleri arasında. Haliyle insanlar kalabalık ortamlardan uzak durmak, virüsü ailesine ve sevdiklerine taşımamak için market, restoran, lokanta gibi insanların bir arada bulundukları ortamlardan uzaklaşmak istemeleri normal.

Sokak lezzetlerinden kebap çeşitlerine, şerbetli ve sütlü tatlılardan yaş pasta ve kurabiyelere kadar çeşitli yemek siparişi verebileceğiniz, aynı zamanda manav, şarküteri, kasap, kahvaltılık ürünler, içecekler, evcil hayvan maması gibi onlarca çeşit ürün üzerinden market alışverişinizi yerinizden hiç kıpırdamadan yapabileceğiniz online mobil yemek ve hızlı market uygulamalarını IWEBSA editörleri olarak sizler için derledik. En kullanışlı ve çok indirilen 5 mobil uygulama için yazımıza göz atabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.  

Getir - En iyi Market Uygulaması

Getir Bi Mutluluk! Sloganlarıyla yola çıkan binlerce depo, araç ve motokuryesiyle hizmet veren alışveriş uygulaması Getir’de ihtiyaç ürünleriniz dakikalar içerisinde kapınızda. İçerisinde binlerce çeşit market ürünü ve sıcak yemek siparişi verebileceğiniz, tek tek restoran, lokanta ve market arayışının yerine tek bir mobil uygulama üzerinden dilediğiniz market ürünü veya yemek siparişinizi dakikalar içerisinde kapınıza getirecek servis hizmeti sunmaktalar.

Canlı sipariş takibi ile siparişinizi verdikten sonra ürünün hazırlanma aşamasını takip edebilir, kurye yola çıktıktan sonra konum özelliğinden canlı takip yapabilirsiniz. Ödemeler iki şekilde gerçekleşiyor. Dijital olarak ödeyip, kapıda nakitle veya kartla ödemeyle uğraşmadan ürününüzü teslim alabilirsiniz. Ayrıca kartınızı sisteme kaydedip sonraki siparişlerinizde herhangi bir cüzdan veya kart bilgisi girmekle uğraşmadan ödeme yapabilirsiniz. İkinci bir alternatif ise kapıda ödeme seçeneği. Kapıda ödeme seçeneğinde ise GetirYemek’ten yaptığınız siparişlerde restoran getirsin seçeneğini işaretlerseniz sipariş ettiğiniz yemek, restorana bağlı kuryeler tarafından getirilir. Ödemenizi kapıda nakit veya kredi kartıyla restoranın kendi kuryesine yapabilirsiniz. Getir’de 7/24 sipariş verebilirsiniz. Market ve bakkallar kapansa dahi Getir, gece gündüz siparişleriniz için hizmet vermeye devam ediyor.

Market ürünlerine neler dâhil diye soracak olursanız, sizler için kısaca bahsedelim. Kasap, şarküteri, manav reyonlarından, kozmetik, kırtasiye, çiçekçi, kuruyemişçi ve petshop ürünleri gibi onlarca çeşit reyon seçenekleri bulunuyor. Getir’e kayıtlı bulunan çevrenizdeki marketler ve esnaflardan da alışveriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca dönem dönem yapılan kampanyalar sayesinde marketten daha uyguna alışveriş yapma şansınızda bulunuyor.

Türkiye başta olmak üzere Amerika ve çeşitli Avrupa ülkelerine hizmet vermekte olan Getir, 9 Temmuz 2015 yılında kuruldu. Türk girişimci Nazım Salur tarafından kurulan şirket 2019 yılında 120 milyon dolar gelir elde etti. Ocak 2021 de Londra’da hizmet vermeye başlayan firma, yine 2021 yılının Mayıs ayında Berlin ve Paris’te hizmet vermeye başladı. Kasım ayında ise Amerika’nın Şikago eyaletinde hizmet vermeye başlayarak Amerika Birleşik Devletleri pazarına da giriş yapmış oldu. Günümüzde Avrupa’da bulunan 24 şehirde, Amerika Birleşik Devletlerinde 3 eyalette ve Türkiye’de ise neredeyse her şehirde hizmet vermeye kesintisiz devam ediyor.

Yemeksepeti - En İyi Yemek Sipariş Uygulamaları

Türkiye’nin neresinde olursanız olun fark etmeksizin, sipariş ettiğiniz yemeği dakikalar içerisinde kapınıza getiriyorlar. Uygulama içerisinde anlaşmalı binlerce restoranın menülerini sizlere sunan platform, Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de 50 bini geçen iş ortağı restoranlarıyla online yemek siparişi denince akla ilk gelen firma. Sektörün ilklerinden olan Yemeksepeti, içerisinde market alışverişi dâhil olmak üzere binlerce çeşit ürünle hizmet veriyor. Dilerseniz Yemeksepeti Mahalle ile mahallenizde bulunan tanıdığınız, güvendiğiniz esnaflardan, şarküteri, manav, balık, market, kasap, petshop, kırtasiye alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Yemeksepeti Banabi’yi kullanarak unlu mamullerden, suya, süt ve kahvaltılıklardan meyve, sebze gibi manav ürünlerine, hazır gıdalara, kahve, kişisel bakım, sağlık, kozmetik, bebek, evcil hayvan, teknoloji gibi çeşit çeşit market ürünlerinin siparişini verebilirsiniz.  Yemeksepeti’nde Burger Kİng, KFC, Popeyes, Domino’s Pizza, Little Ceasars gibi ünlü restoran zincirlerinden mahallenizde bulunan esnaf lokantalarına kadar çeşit çeşit yemek siparişleriniz dakikalar içerisinde hazırlanıp adresinize teslim edilir. Uygulama içerisinde bulunan çeşitli kampanyalardan faydalanarak uygun fiyatla hizmet alabilir, yöresel lezzetleri ve fast food tarzı yiyecekleri tadabilir ve verdiğiniz siparişle ilgili bir aksaklık meydana geldiği durumda canlı yardım butonuyla yardım alabilirsiniz. Günlük sıradan ihtiyaçlarınızı ve yemeğinizi evden çıkmadan temin etmek isterseniz Yemeksepeti’ni telefonunuza indirebilirsiniz.

Firma 2001 yılında Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Gökhan Akan ve Cem Nufusi tarafından kurulmuştur. Firma 2010 yılında yurtdışına açılıp Rusya’da hizmet vermeye başlamıştır. Aynı yıl içerisinde Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 2013’te Katar ve Umman’da hizmet vermeye başlayan firma bir süre sonra ise Suudi Arabistan ve Lübnan’ı da hizmet verdiği ülkeler arasına aldı. 2015 yılında ise Yemeksepeti, Yunanistan’da bulunan Click Delivery şirketine önemli yatırımlar yaparak Avrupa’ya açıldı. Yine 2015 yılında Almanya merkezli Delivery Hero şirketi tarafından 589 milyon dolar karşılığında satıldı. 20 milyondan fazla kullanıcıya sahip platformda günlük ortalama 600 bin sipariş veriliyor. Şirketin kurucuları arasında yer alan Nevzat Aydın 2021 yılına kadar sürdürdüğü CEO’luk görevini Mert Baki’ye devretti.

Migros Sanal Market - İlk Sanal Market

Türkiye’de market denilince akla gelen ilk markalardan biri olan Migros, Türkiye’nin en eski ve en büyük market zincirlerinden birisi olma özelliğine sahip. Migros, 1997 yılında hayata geçirdiği sanal market özelliğiyle Türkiye’de bu sektöre ilk adım atan ve Avrupa dâhil birçok ülkede ilklerden biri olma konumunda bulunuyor. Migros Sanal Market, kurulduğu ilk yıllarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde hizmet verirken bugün etki alanını Türkiye’nin 81 iline yaymış bulunuyor. Migros mağazalarında bulunan ürünlerin mağazadaki fiyatıyla aynı gün içerisinde veya sizin belirlediğiniz gün ve saat diliminde adresinize teslim ediliyor. İsterseniz mağazadan teslim seçeneğiyle Migros Sanal Market’ten yapmış olduğunuz alışverişlerinizi istediğiniz Migros mağazasından Tıkla Gel Al noktasından teslim alabilirsiniz. Ödemelerinizi dilerseniz uygulama üzerinden kredi kartınızla yapabilir, dilerseniz de kapıda kredi kartıyla veya kapıda nakit olarak yapabilirsiniz. Taze ve işlenmiş et, süt, yumurta, yoğurt ve manav gibi temel gıda ihtiyaçlarız ve kozmetik, bakım ürünleri, evcil hayvan maması, asitli ve asitsiz içecekler, deterjan, bebek ürünleri ve küçük ev aletleri gibi binlerce çeşit ürün arasından siparişlerinizi verebilirsiniz. Migros Sanal Market uygulamasında güvenli, hızlı ve kolayca alışveriş yapabilirsiniz. Üstelik sipariş verdiğiniz tüm ürünleri kapıda anında iade edebilirsiniz. Haftanın her günü 08.30 – 22.00 saatleri arasında müşteri hizmetlerini arayıp destek alabilirsiniz.

Migros’un temelleri, İstanbul Belediyesi’nin teşebbüsleriyle, İsviçre’de bulunan Migros marketlerinin benzerinin Türkiye’de kurulması ile başladı. Migros, dönemin İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Fahrettin Kerim Gökay tarafından açılmıştır. 1975 yılında Vehbi Koç’un isteğiyle Koç Holding tarafından satın alınan Migros, 1991 yılında halka arz edildi. Koç Holding, hisselerini 14 Şubat 2008’de Moonlight Capital SA isimli İngiliz firmasına sattı. 2015 yılının Ocak ayında şirketin hisselerinin %40,25’lik bölümü Anadolu Grubu tarafından satın alındı. Şirket 1997 yılında Migros Sanal Market uygulamasını başlatarak bu alanda ilk oldu. 

Trendyol - Market ve Yemek Uygulaması

Bir önceki yazımızda da bahsettiğimiz Trendyol, hızlı market ve yemek sipariş edebileceğiniz mobil uygulamalar arasında yer alıyor. Trendyol Hızlı Market sayesinde manav, şarküteri, kasap, reyonlarından asitli asitsiz içeceklere, su ve damacanadan, kuruyemişlere kadar çeşitli gıda ürünlerine ulaşabilirsiniz. Temizlik ürünleri, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri, maske ve eldiven gibi sağlık ürünleri, elektronik ve bebek ürünleri gibi diğer temel ihtiyaçlarınıza yönelik çeşitli kategoriler üzerinden binlerce ürüne ulaşabilir, ihtiyaç ve istekleriniz doğrultusunda alışveriş yapabilirsiniz. Aynı zamanda Trendyol Yemek üzerinden anlaşmalı binlerce restoran ve lokanta aracılığıyla burger, döner, tavuk, sokak lezzetleri, pizza, kebap, pide ve lahmacun, ev yemekleri ve tatlı gibi çeşitli gıdaları sipariş edebilir, 30 dakika içerisinde adresinizden teslim alabilirsiniz.  

Tıkla Gelsin - Yemek Sipariş Uygulaması

Yemek sipariş etmek için kullanabileceğiniz bir diğer online mobil uygulama da Tıkla Gelsin. Burger King, Popeyes, Arby’s, Usta Dönerci, Sbarro, Usta Pideci ve Amasya Et Ürünleri gibi bağlı oldukları bünyedeki restoran zincirlerinden ayrı ayrı arama yapmak yerine kullanabileceğiniz alternatif bir uygulama. Yapmış olduğunuz ilk siparişlerden ve davet ettiğiniz arkadaşlarınızın yaptığı ilk siparişlerden Tıkla Para kazanabilirsiniz. Kazanmış olduğunuz Tıkla Para’ları sonraki siparişlerinizde kullanabiliyorsunuz. 

TAB Gıda bünyesinde kurulan Tıkla Gelsin, içerisinde sizlere sadece kendi bünyesinde bulunan zincir restoranların hizmetini sunuyor. Tıkla Gelsin’den, TAB Gıda bünyesinde bulunan Burger King, Popeyes, Arby’s, Usta Dönerci, Sbarro, Usta Pideci ve Amasya Et Ürünleri’nin yemeklerini sipariş edebilirsiniz.