En Kullanışlı İkinci El Mobil Alışveriş Uygulamaları Hangileri? - İkinci El Moda Ürünleri Hangi Mobil Uygulamalardan Alınır?

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

En Kullanışlı İkinci El Mobil Alışveriş Uygulamaları Hangileri? İkinci El Moda Ürünleri Hangi Mobil Uygulamalardan Alınır?

Merhaba değerli okurlarımız, günümüz ekonomi şartlarında ihtiyaçlarımızı ne yazık ki her zaman karşılayamıyoruz. Bazen önceliklerimizi iyi seçip ona göre alışveriş yapma durumunda kalabiliyoruz. Özellikle pandemi süreci çoğu kişiyi ekonomik anlamda zor duruma sürükledi. Dolayısıyla insanlar kendilerine ek gelir getirebilecek yeni arayışlar içerisine girdi. Bu arayışlardan bazıları kullanılmayan ihtiyaç fazlası ürünleri atmak yerine, o ürünleri kullanmaya hazır kullanıcılara satmak, elde ettikleri gelirle kendi ihtiyaçlarını ikinci el pazarlarından karşılamak gibi çözümlere yol açtı. Bizde IWEBSA editörleri olarak, sizler için ikinci el alışveriş yapabileceğiniz, ihtiyaçlarınızı ikinci el pazarlardan karşılayıp, ihtiyaç fazlası ürünlerinizi uygun alıcılarla buluşturabileceğiniz mobil uygulamaları derledik. Giyim ve elektronikten, beyaz eşya ve mutfak gereçlerine, kitaplardan hobi malzemelerine ve ikinci el otomobil ve motosiklet gibi çeşitli onlarca kategori üzerinden milyonlarca ürüne ulaşabileceğiniz en kullanışlı, en çok indirilen online mobil ikinci el alışveriş uygulamalarını yazımızda bulabilirsiniz. IWEBSA editörleri olarak keyifli okumalar dileriz.

Letgo - İkinci El Alışveriş Uygulamaları

İkinci el alışverişin adresi olarak kurulan Letgo, elektronik, mobilya, beyaz eşya ve giyim dâhil onlarca kategori içerisinden alışveriş yapma imkânı sunuyor. Evlerinizde ve işyerlerinizde kullanmadığınız eşyalarınızı, kıyafetlerinizi ve elektronik eşyalarınızı dilediğiniz gibi fiyatlandırıp satabileceğiniz bir uygulama arıyorsanız Letgo, tam aradığınız uygulama. Letgo, ihtiyaçlarınız veya hobileriniz doğrultusunda bulunduğunuz bölgeye yakın elindeki ürünü satmak isteyen satıcılarla sizleri buluşturan, yine elinizde bulunan ihtiyaç fazlası ürünleri, çevrenizde o ürüne ihtiyacı olan kişilerle alışveriş yapabileceğiniz bir uygulama. Aradığınız ürüne uygun kategoriden arama yapabilir ve satıcının bulunduğu adresle aranızdaki maksimum mesafeyi işaretleyerek filtreli arama yapabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünün fotoğraflarını inceleyip, uygulama içerisinde bulunan mesajlaşma bölümünden faydalanarak satıcıyla iletişime geçip ürünün detaylarını öğrenebilirsiniz. Siz de satmak istediğiniz eşyalarınızın birkaç fotoğrafını uygulama içerisinde bulunan panele yükleyip, ürün özelliklerinden kısaca bahseden yazınızla beraber ilan yayınlayabilirsiniz. Üstelik herhangi bir komisyon ödemenize gerek yok. Üstelik güvenli ödeme ve kargo seçeneğiyle alıcı ve satıcının arasındaki mesafe engeli de ortadan kalkıyor. Sizde ihtiyaç fazlası ürününüzü komisyon ödemeden Türkiye’nin dört bir yanına satabilirsiniz. Süper Doping Modu ile daha fazla alıcıya ulaşabiliyorsunuz. Uygulama sizin adınıza her gün satış potansiyeli yüksek olan ürünlerinizi seçip, 24 saatliğine öne çıkarıyor. Böylece ilanınız en üst kısımlarda gözüküyor ve daha fazla alıcıya ulaşabiliyorsunuz. Süper Doping Modu ücretli bir abonelik olmakla beraber her ay otomatik olarak yenilenir. Aboneliğinizi istediğiniz zaman yeni abonelik dönemine geçmeden 24 saat önce iptal edebilirsiniz. 24 saat öncesinde iptal edilmeyen abonelikler otomatik olarak yenilenir.

Letgo içerisinde sadece ihtiyaç fazlası ikinci el ürünler yok. Ayrıca ikinci el araba alıp satabiliyorsunuz. Arabalarınızın fotoğraflarını uygulamaya yükleyip satışa çıkarabildiğiniz gibi, ilanlarda yayınlanan arabaları da inceleyebilirsiniz. Letgo’nun kendi güvencesiyle hizmet verdiği otoplus sayesinde, arabanızı otoplus merkezlerinde güvenle satabilir ve beğendiğiniz ikinci el arabaları satın alabilirsiniz. Üstelik Letgo güvencesiyle otomobil sahibi de olabiliyorsunuz. Bağımsız TSE onaylı ekspertiz raporuna, 12 ay ve 20.000 kilometreye kadar garantili 20 gün boyunca iade hakkı bulunan arabaları uygulama üzerinden inceleyebilirsiniz.

Ocak 2015’te OLX’in eski CEO’su Alec Oxenford tarafından kurulan uygulama 1990’lı yıllardan beri online pazar lideri olan eBay ve Craiglist’e karşı rekabet etti. Şirket, uygulama kullanılmaya başladığından beri kullanıcılarından ücret almadı. Haziran 2018 tarihinde stratejilerini değiştirerek ücretli abonelik servisi olan Süper Doping Modu aracılığıyla abonelik servisi karşılığında ücret almaya başladılar. Bu abonelik dışında halen ücretsiz şekilde uygulama içerisinden alışveriş yapabiliyorsunuz. Letgo, Türkiye lansmanı yapıldığı günden beri hızla büyümeye devam ederken, alanında bulunan farklı sektörlere kendini entegre ederek gelişmeye devam ediyor. İkinci el alışveriş platformu olarak kurulduktan sonra, kullanıcılarının içerisinde farklı ürün yelpazesiyle alışveriş yapmasına imkân sağlıyor.

Dolap Uygulaması - İkinci El Alışveriş Uygulamaları

Kullanmadığınız ikinci el kıyafetleriniz, çantalarınız, aksesuar ve parfümleriniz gibi çeşitli ürünlerinizi satabileceğiniz, aynı zamanda insanların satmak istediği parçalarını inceleyip satın alabileceğiniz Dolap uygulamasında, artık bebek ve çocuk ürünleri, ev ve yaşam ürünleri, elektronik ve erkek ürünleri de mevcut. Dolap kurulduğu zamanlarda sadece kadınlara hitap eden bir uygulamayken artık erkekler içinde kullanışlı bir alternatif halini aldı. Uygulama içerisinde ikinci el kullanmadığınız ürünleri satabilir, yerine ihtiyacınız olan ürünleri alabilirsiniz. Marka tutkunuz varsa ve bütçeniz buna uygun değilse A’dan Z’ye her türlü markanın ikinci el ürünlerini uygun fiyata alabilirsiniz. Eğer satın aldığınız ürünlerin fotoğraflarda gözükmeyen ve satıcının size belirtmediği kusurları varsa, Dolap güvencesiyle aldığınız ürünleri iade edebilirsiniz. İhtiyacınız olan ürünleri uygulama içerisinde sade ve kolay arayüzü sayesinde kolaylıkla bulabilirsiniz.

Nisan 2016 yılında Cenk Çivici, Yiğit Darçın ve Hande İzmirlioğlu tarafından kurulan Dolap, ilk beş ayında 400 binden fazla kullanıcıya ulaştı. 2018’de Trendyol’a satılan Dolap’ta bugün 1 milyondan fazla aktif bireysel satıcı bulunuyor. Kullanıcıların kullanmadığı veya elinden çıkarmak istediği ürünlerini sattığı uygulamada 200’den fazla kategoride 20 milyondan fazla ürün bulunuyor. 

Nadir Kitap - İkinci El Alışveriş Uygulamaları

İkinci el kitap almayı seviyorsunuz ama gezecek sahaf bulamıyorsanız ihtiyacınız olan uygulama Nadir Kitap. Kitap satıcılarının ve sahafların kendi dükkânlarındaki ürünlerini uygulama aracılığıyla siz okur severlere güvenli bir şekilde satmasına olanak sağlayan Nadir Kitap, çeşitli kategorilerde ulaşabileceğiniz bir mobil uygulama. Bir kitap satın aldığınızda ödemeyi Nadir Kitap’a yapmış olursunuz. Sonrasında sahaf kitabı size kargolar ve siz ürünü sorunsuz bir şekilde teslim aldığınızda kitabın ücreti sahafa aktarılır. Dolayısıyla güvenli bir şekilde kitap alışverişi yapabilirsiniz. Çizgi roman, çocuk kitapları, bilim kurgu, edebiyat, din, ekonomi ve iş dünyası, felsefe, hukuk, tarih, sanat, edebiyat, siyaset, sağlık gibi çeşitli kategorilerde binlerce kitaba ulaşabilirsiniz. Ayrıca bilim ve teknikten mizah ve karikatüre, mimarlık ve dekorasyondan otomobile, sağlık ve yaşamdan modaya kadar onlarca çeşit kategoriden dergileri yine Nadir Kitap uygulamasında bulabilirsiniz. Eski gazete sayfaları, para, madalya, takvim, afiş ve poster gibi antika sayılacak ürünler de bulabilirsiniz.

Kasım 2006 tarihlerinde kurulan Nadir Kitap, Nadirkitap Bilişim ve Reklamcılık Anonim Şirketi bünyesinde bulunmaktadır. Günümüzde bitmeye yakın olan sahaflık sektörünü ayakta tutar nitelikte bir platform olan Nadir Kitap’ı bizlerde en içten dileklerimizle destekliyoruz.

Gardrops - İkinci El Alışveriş Uygulamaları

İkinci el modanın adresi olarak kendini tanıtan Gardrops’a sizde kendi ürünlerinizi ekleyip satabilir, beğendiğiniz moda ürünlerini uygun fiyatlarla alabilirsiniz. Lüks moda ürünleri, kıyafetler, tasarım ürünleri, saat, kolye, bilezik, küpe, çanta ve kozmetik gibi çeşitli kategorilerden binlerce ürüne ulaşabilirsiniz. Marka bölümünden A’dan Z’ye bütün markaların ürünlerini bulabilir, istediğiniz markaya ait ürünleri görüntüleyip sadece o markanın ürünlerini inceleyebilirsiniz. Ünlü Gardropsları kategorisiyle tarzını beğendiğiniz ünlüleri takip edip onların paylaştığı ürünleri satın alabilirsiniz. Ayrıca kampanya kategorisinde kampanyalı ürünleri listeleyip, istediğiniz fiyat aralığındaki ürünleri satın alabilirsiniz.

2015 yılında Ertuğrul Özpolat tarafından kurulan Gardrops, platform üzerinde 1 milyondan fazla ürün barındırıyor. Satıcılardan %20 komisyon alan Gardrops, ayda ortalama 15 binden fazla alışverişe aracılık ediyor. Sizde kullanmadığınız ürünlerinizi Gardrops’a yükleyip ek gelir elde edebilir, edindiğiniz gelirle yine uygulama üzerinden farklı ürünler satın alabilirsiniz. 

Zebramo - İkinci El Alışveriş Uygulamaları

İkinci el alışveriş için bahsedeceğimiz son uygulama ise Zebramo. Kadın ve erkek giyimden bebek ve çocuk giyime, hobi ve oyuncaktan ev ve dekorasyona, kozmetikten elektroniğe, sanat, spor ve oyun gibi çeşitli kategorilerle ikinci el alışveriş yapmak isterseniz Zebramo sizler için alternatif bir uygulama olabilir. Daha önce alışveriş yapıp memnun kaldığınız satıcıları takip edebilir, yeni ürünler paylaştığında haberdar olabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünleri uygun fiyata satın alabilir, sizde kendi satmak istediğiniz ürünlerin fotoğraflarını yükleyip ürün özellikleriyle beraber yayınlayıp satabilirsiniz. Herhangi bir ürün aldığınızda Zebramo ekibi sizin adınıza siparişinizi takip eder, siparişiniz kargoya verildiği an haberdar  edilirsiniz. Sipariş ettiğiniz ürün elinize ulaşmadığı halde paranız hesabınıza iade edilir.

Zebramo 2015 yılında Bora Savaş, Kaan Aslan ve Fatih Köksal tarafından kuruldu. 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunan platformda 2 milyondan fazla ürünü bünyesinde barındırıyor. Her gün yüzlerce alışveriş işlemi yapılan uygulamaya yeni yüzlerce ürün ekleniyor.