Gittigidiyor.com'un Kapanma Sebebi Nedir - Gittigidiyor.com Ne Zaman Kapanıyor

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

Gittigidiyor.com Kapanma Sebebi Nedir? Ne Zaman Kapanacak?

Bir zamanların en büyük açık arttırma alışveriş sitesi gittigidiyor.com kapanıyor. Gittigidiyor.com’un kapanmasının altında yatan gerçekler neler? Ebay neden giddigidiyor’u satmak yerine, kapatmayı tercih etti? Gittigidiyor’un personellerine ne olacak gibi soruların cevaplarını ele alacağımız bu makalemizde, sizlerle gittigidiyor.com gerçeklerini inceleyeceğiz.


Gittigidiyor.com Ne Zaman ve Kim Tarafından Kuruldu?

Gittigidiyor.com 2001 senesinde, Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş tarafından İstanbul da kuruldu. İlk kuruluşunu, alıcı ve satıcıları bir araya getirmek için kuran gittigidiyor.com’un asıl temel özelliği, açık arttırma sitesi olmasıydı. Kişiler bir ürünü sisteme yükleyip, açık arttırma usulü ile bu ürünü satabiliyordu. Tabii ki bu durum, Türkiye’de çok tuttu ve gittigidiyor.com’un 31 senelik serüveni bu şekilde başladı…

Yapmış olduğu reklamlar ve kampanyalar ile, adından sıkça söz ettiren gittigidiyor.com’u EBAY şirketinin azınlık hissesini satın alması ile birlikte, gittigidiyor.com çok daha güçlü bir hal aldı. 2011 senesinde EBAY’ın tüm hisseleri satın alamsı ile de gittigidiyor.com daha güçlü bir hal aldı.

Ama maalesef ki evdeki hesaplar çarşıya uymadı. Çünkü o dönemde kurulmuş ama daha mikro şekilde ilerleyen TRENDYOL, yapmış olduğu reklam çalışmaları ile, yavaşça yukarı doğru ivme kazanmaya başladı. Bu ivme ile birlikte, hemen ardından n11.com’un ve arkasında Sabancı Holdingin bulunduğu hepsiburada.com’un da daha aktif olarak pazarda çalışması, gittigidiyor’un pazarındaki paydaşları arttırdı.

 

Kendilerine özgüvenle bakan ve bize bir şey olmaz diyen gittigidiyor.com diğer şirketlerin yapmış olduğu marka atılımları ve büyük kampanya ve reklamlar karşısında, geri plana düşmeye ve neredeyse reklamlarda hiçbir türlü göremediğimiz, hatta bu şirket hala var mı diye bazen baktığımız bir hal almaya başladı.

Derken pazaryeri piyasasında, herkesin dijitalleşmesi ile, aldığı komisyon yapılarının da düşmemesi sebebi ile, gittigidiyor kepenk kapatıyor.

 

2020 senesinde her ne kadar marka yüzünü yenilemeye çalışsalar da bunu başaramamış olmaları son derece üzücü…

Peki ya asıl sorumuz şu…

Ebay neden satmak yerine kapatıyor?

Ebay Türkiye’ye kendi markası ile gelecek ve aslında gittigidiyor.com sadece isim değiştirecek. Operasyon merkezinden herşeye varana kadar aynı kalacak…


Bir zamanların en büyük açık arttırma alışveriş sitesi gittigidiyor.com kapanıyor. Gittigidiyor.com’un kapanmasının altında yatan gerçekler neler? Ebay neden giddigidiyor’u satmak yerine, kapatmayı tercih etti? Gittigidiyor’un personellerine ne olacak gibi soruların cevaplarını ele alacağımız bu makalemizde, sizlerle gittigidiyor.com gerçeklerini inceleyeceğiz.

Gitti Gidiyor'un Veda Mesajı

GittiGidiyor olarak 21 yıl önce ülkemizi online pazar yeri formatıyla tanıştırdık ve e-ticaretin gelişimine öncülük ettik. İş ortaklarımızla birlikte büyüyüp milyonlarca kişiye internetten güvenli alışveriş hizmeti sağladık. Sektördeki köklü geçmişimizin son 11 yılını küresel e-ticaret liderlerinden eBay'in çatısı altında geçirdik.

Ve bugün veda zamanı...

eBay'in Türkiye'de süregelen rekabet dinamikleri doğrultusunda aldığı kararla, GittiGidiyor olarak faaliyetlerimizi durdurarak platformumuzu kapatacağımızı üzülerek bildiriyoruz.

Bu zor kararın tüm süreçlerinde önceliğimiz her zaman çalışma arkadaşlarımız, satıcılarımız ve alıcılarımız için güvenilir bir süreç yönetimi gerçekleştirmek olacak.

18 Temmuz 2022 tarihine kadar alışverişe açık olacak platformumuz, bugünden (20 Haziran 2022) itibaren yeni ürün listelemeye kapatıldı. Site üzerindeki "Hesabım" bölümü, tüm alıcı ve satıcılarımızın tamamlanmamış işlemleri için 5 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak. Müşteri hizmetlerimiz ise 30 Eylül 2022 tarihine kadar kullanıcılarımıza destek vermeye devam edecek.

Bu yolculukta bizimle olan tüm paydaşlarımıza, alıcı ve satıcılarımıza bağlılıkları ve GittiGidiyor'a olan katkıları için teşekkür ederiz.