İş Hayatınızda İşinize Yarayacak Mobil Uygulamalar - İş Dünyasında En Kullanışlı Mobil Uygulamalar Hangileri?

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

İş Dünyasında En Kullanışlı Mobil Uygulamalar Hangileri? İş Hayatınızda İşinize Yarayacak Mobil Uygulamalar

Merhaba değerli okurlarımız, teknolojinin gelişmesiyle cebimizdeki akıllı telefonları hayatımızın her anında kullanmaya başladık. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle kafamızı telefonlardan kaldıramasak da önemli işlerimizi yaparken hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek. Mobil bankacılık uygulamaları sayesinde, fatura ödemelerimiz olsun, havale ve EFT işlemlerimiz olsun birçok banka işlerimizi de telefonlardan halledebildiğimiz için bankaya gitme zahmetinden kurtarması en güzel faydalarından yalnızca bir tanesi. Film, dizi, belgesel ve çeşitli videolar için televizyona, müzik dinlemek için radyoya, yol bulmak için bir navigasyon cihazına ve önceden farklı cihazlar aracılığıyla yaptığımız birçok şey için bizi daha şimdiden o cihazlardan kurtarması bir yana, teknolojinin gelişmesiyle beraber hayatımızın daha çok alanında rol oynayacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz. İş dünyasında da durum aynı sayılır. Maillerimizi takip etmek için bir bilgisayar aracılığına gerek duymadan her an her yerde telefonumuzdan kontrol edip geri dönüş yapabiliyor, bir tarayıcı makinesine ihtiyaç duymadan telefonumuzdan belgelerimizi çeşitli uygulamalar aracılığıyla taratabiliyoruz. Çeşitli uygulamalar sayesinde yazmamız gereken yazıları, hazırlamamız gereken sunumları, tabloları ve çizelgeleri kolaylıkla hazırlayabiliyoruz. Bizde iş dünyasının her alanında kullanabileceğiniz, işinizi kolaylaştıracak mobil uygulamaları bu yazımızda derledik. Top 5’imiz aşağıda. IWEBSA editörleri olarak keyifli okumalar dileriz.

Microsoft Word: Edit Documents - Dosya Düzenleme, Oluşturma, Görüntüleme Uygulaması

Word uygulaması dosyalarınızı güvenle ve kolayca oluşturmanıza, düzenlemenize, görüntülemenize ve paylaşmanıza yardımcı olur. Maillerinizin içeriğindeki dosyaları görüntüleyebilir uygun formatta yollanan dosyalar üzerinde düzenleme yaparak, tekrar paylaşabilirsiniz. Yazar, gazeteci, köşe yazarı, blogger veya sürekli belgeler ve dosyalarla çalışan bir personel olmanız fark etmeksizin işinizin her alanında Word uygulamasını kullanabilirsiniz. 1 milyardan fazla indirilen Word uygulaması sayesinde yazılarınızı istediğiniz yazı tiplerine göre değiştirebilir, karakter büyüklüklerini ayarlayabilir, resimler ekleyebilir, biçimlendirebilirsiniz. Araştırma yaptığınız konular hakkında notlar alabilir, kendinize ait özgeçmiş hazırlayabilir, senaryo, hikâye ve romanlar yazabilir veya indirdiğiniz e-kitapları Word mobil uygulaması sayesinde okuyabilirsiniz. PDF formatında gelen dosyaları Word formatına çevirip düzenlemeler yaptıktan sonra tekrar PDF formatına çevirebilir ve paylaşabilirsiniz. Sizde uygulamayı mağazanızdan indirip kullanabilirsiniz.

Adobe Scan: Belgelerinizi Telefon Kamerası İle PDF e Çevirme uygulaması

Elinizdeki belgeleri dijital hale getirmek için bir tarayıcı makinesi edinmenize artık gerek kalmadı. Her türlü belge, fatura vb. evraklarınızı Adoba Scan uygulaması aracılığıyla telefonunuza daha profesyonel bir şekilde kaydedebilirsiniz. Uygulama sayesinde belgelerinizi JPEG veya PDF formatıyla kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. Uygulama sayesinde taradığınız fotoğrafları OCR özelliğiyle kaliteli bir PDF dosyasına dönüştürebilir ve metni yeniden kullanıp üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Form, makbuz ve not gibi belgeleri tarayabilir, kartvizit yakalama özelliği sayesinde hiç yazı yazmadan ilgili kartvizitteki kişiyi rehberinize ekleyebilirsiniz. Taradığınız belgelerdeki leke, çizik ve el yazıları gibi o belgede olmasını istemediğiniz detayları silebilirsiniz. Adobe Scan’i diğer Adobe uygulamalarıyla entegre şekilde kullanabilir, taramalarınızı Cloud’a kaydedebilirsiniz. 100 milyondan fazla kişinin indirdiği bu uygulamayı sizlerde mağazanızdan indirip deneyebilirsiniz. 

Slack - Ofis İçi İletişim Kurabilme Uygulaması

Slack uygulaması ister büyük ölçekli olsun ister küçük ölçekli her türlü işletmenin kullanabileceği işbirliği ve takım iletişimini sağlamaya yardımcı olacak bir uygulama. Ekibinizle iletişim kurabilir, gündeminizle ilgili konular hakkında direktiflerinizi iletebilir, personelleriniz veya çalışma arkadaşlarınızla iletişim halinde kalarak sorunlara anlık çözümler arayabilirsiniz. İşletmeniz için kurduğunuz sohbet alanının içerisinde farklı grup veya kişilerin iletişim kurması için sohbet odaları açabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızla belgeler paylaşabilir ve aksiyon almalarını sağlayabilirsiniz. Slack, sizin adınıza geçmiş sohbetleri otomatik olarak yedekler ve geçmiş tarihli konulara ulaşmanızı sağlar. Filtreleme özelliği sayesinde kolayca geçmişte kalan bir yazıyı bulabilirsiniz. Ayrıca meşgul olduğunuz vakitler gelen iletilere bakmanız her zaman mümkün olmayabiliyor. Slack uygulamasının bir diğer özelliği ise, gelen iletilere hatırlatma kurarak daha sonra belirlediğiniz zaman diliminde size hatırlatmasıdır. Uygulamayı indirdikten sonra Create New Team butonuna basarak kendi sohbet bölümünüzü kolayca kurabilir, personellerinizi ve çalışma arkadaşlarınızı platforma dâhil edebilirsiniz. Her proje için farklı sohbet odası kurabilirsiniz. 10 milyondan fazla kişinin indirdiği bu uygulamayı sizlerde iş hayatınıza dâhil ederek ekip iletişimine katkıda bulunabilirsiniz. 

Todoist - Projelerin Düzenlenmesi, Planlanması Takibi İçin Hatırlatıcı Uygulama

Todoist, projelerin düzenlenmesi, planlanması ve ortak çalışmaların yürütülmesi açısından size ve işletmenize fayda sağlayacak türden bir mobil uygulama. Todoist, size yapacağınız görevleri organize etmenizde yardımcı olacak. Hatırlatıcılar sayesinde tamamlanması gereken görevlerin ve projelerin teslim tarihlerini size hatırlatır. Düzenli aralıklarla yapılan hatırlatmalar size kalıcı alışkanlıklar elde etmenize fayda sağlar. Panolar sayesinde projelerinizi düzenleyebilir, başkalarına görev atayarak projeler hakkında iş birliği yapmanıza yardımcı olur. Görevlerin önceliklerini belirleyebilir, bu görevler için belirtilen zaman dilimlerinde aksiyon alabilirsiniz. Gmail, Google, Slack, Amazon ve Alexa gibi birçok platformu entegre ederek Todois’le beraber kullanabilirsiniz. İç içe sıralama yapabilir görevlere ait detaylar ve görseller ekleyebilirsiniz. 10 milyondan fazla kişinin kullandığı uygulamayı indirerek sizde kullanabilir, programlarınızı ve projelerinizi listeleyerek zamanınızı daha aktif kullanabilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir, dilerseniz ücretli olan aboneliğini satın alabilirsiniz. 

Trello - Proje Takibi ve Proje Yönetim Uygulaması

Trello’yu personellerinizin tamamladığı, aktif olarak devam ettiği veya yeni atanan görevlerini tek bir platform üzerinden görüntülenmesini sağlayan, en kapsamlı proje yönetim uygulaması olarak tanımlayabiliriz. Basit ve pratik arayüzü sayesinde kolayca üç farklı kullanıcı paneli mevcut. Bunlar panolar, listeler ve kartlar olarak ayrılıyor. Panolar kısmından üzerinize atanan projeleri görebilirsiniz. Listeler bölümünden çalışanların kendilerine atanan projelerde hangi aşamada olduklarını takip edebilirsiniz. Listeler bölümünden dilerseniz “başlanacaklar, devam edenler ve tamamlanan projeler” şeklinde başlıklarla listeler oluşturabilir, oluşturduğunuz listelerden devam eden projelerinizi takip edebilirsiniz. Kartlar bölümünden ise projenin detayları hakkında çalışanınızla görüşebilir ve yeni projeler atayabilirsiniz. Planlama gerektiren projeler üzerinde çalışan işletmelerin, projelerini ve çalışmalarını planlamalarında ve sürdürülebilir şekilde ilerletmelerine oldukça fayda sağlayan mobil uygulamaların başında geliyor. 



ürünümi.com çok yakında açılıyor. Şimdilik güncel teknoloji haberleri ile start veren site, çok yakında sizlerle olacak