Online Eğitim Alabileceğiniz Mobil Uygulamalar Hangileri? - Dijital Eğitim Siteleri ve Uygulamaları - Yabancı Dil Öğrenebileceğim Mobil Uygulamalar Neler?

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

Online Eğitim Alabileceğiniz Mobil Uygulamalar Hangileri? Dijital Eğitim Siteleri ve Uygulamaları Neler? En iyi Yabancı Dil Uygulamaları Hangileri?

Merhaba değerli IWEBSA okurları, bilginin en kıymetli olduğu bu dönemlerde bilgiyi paylaşan ve bilgiye ulaşmanızı sağlayan aracı platformların değeri de oldukça yüksek. Standart tip eğitimin aksine kişiye göre eğitimin daha yaratıcı ve parlak fikirler ortaya çıkardığı yadsınamaz bir gerçek. Kişinin bir yerden sonra okullarda aldığı eğitimin yanı sıra kendi yeteneklerini ortaya çıkarabileceği ve ilgi alanlarının kendisini götüreceği yolları izleyebileceği, kendini diğer insanlardan ayıran özelliklerini pekiştirebileceği araçlar araması gerekmekte. Teknoloji ve bilimin dinamik yapısı itibariyle bilginin de aynı dinamizm içerisinde yenilenmesi gerekiyor. Eğitimin devamlılığı ve sürekliliği 7’den 70’e bizleri yeni şeyler öğrenmeye ve bilgilerimizi tazelemeye mecbur bırakıyor. İpin ucunu bir kez kaçırdığımızda tekrar bulmak oldukça zor olabiliyor. Bilginin ve yeni bir fikrin güç demek olduğu bu dönemde edinilmesi için bazı aracı platformlar öne çıkıyor. Her an her yerde ulaşılabilir olması da önemli bir gereklilik. Bizde IWEBSA editörleri olarak, kendinizi geliştirebileceğiniz, kendi yeteneklerinizi bilgiyle pekiştirebileceğiniz, merak duyduğunuz alanlarda bilgi ve birikim sağlayabileceğiniz ve ileride işinizde veya sosyal yaşantınızda sizi öne çıkaracak en kullanışlı ve güncel eğitimlere ulaşabileceğiniz mobil uygulamaları derledik. En iyi 5 mobil uygulama aşağıda. Keyifli okumalar dileriz.

UDEMY – Kodlama ve Teknoloji Eğitimleri

Udemy, teknolojinin beraberinde getirdiği iş kollarının neredeyse tamamında kendinizi geliştirebileceğiniz eğitim videolarına ve derslerine ulaşabileceğiniz bir platform. Kodlama, Geliştirme, Java, İşletme, Pyhton, Pazarlama, SEO, SEM, Çizim, Fotoğrafçılık ve birçok alanda sunulan güncel video ve kurslara ulaşabileceğiniz Udemy’de 65 farklı dilde eğitim ve kurs mevcut. Alanında uzman kişilerden, dünyanın her yerindeki bilgileri telefonunuzdan ve tabletinizden öğrenebilirsiniz. Kursları indirebilir, internetinizin olmadığı durumlarda çevrimdışı eğitim almaya devam edebilirsiniz. Koyu mod sayesinde her türlü ortamda odağınızı koruyabilir, videoları izlerken notlar alabilir ve yer işareti ekleyerek önemli gördüğünüz kısımlara kolayca tekrar ulaşabilirsiniz. Hatırlatıcılar ekleyip derslerinizi bir programa ve rutine dönüştürebilirsiniz. Derslerle ilgili merak ettiğiniz soruları eğitimcilere sorabilir, kurs içerisindeki sınavlara katılıp deneyimlerinizi geliştirebilirsiniz. Kursları programınıza ekleyebilir, ihtiyaç oldukça tekrar ulaşabilirsiniz. Eğitmenler derslerle alakalı güncel bilgiler paylaştığında ek ücret ödemeden güncellenen ve sonradan eklenen derslere ulaşabilirsiniz. Android ve ios uygulama geliştirme, yapay zekâ, veri bilimi, pazarlama, SEO, SEM ve sanat alanları gibi çeşitli konular ve kategorilerde binlerce alanında uzman eğitmenlerce verilen kurslara Udemy aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz olarak indirip eğitimleri ve içerikleri inceleyebilirsiniz. Uygulama içerisinde ücretli ve ücretsiz kurslara ulaşabilirsiniz.

“Her an her yerde Udemy”, sloganıyla kullanıcılarına seslenen Udemy, 2007 yılında henüz bir fikir olarak ortaya çıktı. Eren Bali, Türkiye’de yaşarken canlı bir sanal sınıf yazılımı geliştirdi. 2010 yılının ilk aylarında Eren Bali, Gagan Bilyani ve Oktay Çağlar tarafından kurulan Udemy, birçok kez yatırımcılar tarafından reddedildi. Mart 2010’da tekrar gelişimine başladılar ve Udemy ortaya çıktı. Birkaç ay içerisinde 1000’den fazla eğitmene ve yaklaşık 2000 adet kursa ulaşan platform 10 bin kullanıcıya ulaştı. Ortaya çıkan olumlu tablo neticesinde tekrar yatırımcı arayışına giren ekip Ağustos ayına kadar 1 milyon dolar yatırım aldı. 2011 yılının Ekim ayında 3 milyon dolar, 2012 Aralık ayında 12 milyon dolar fon toplayan Udemy 16 milyon dolar fona ulaştı. 22 Nisan 2014 tarihinde Eren Bali’nin yerine Operasyon Genel Müdürü Dennis Yang, CEO görevine atandı. Günümüzde 180 farklı ülkeden eğitimcinin ve öğrencinin kullandığı Udemy 40 milyondan fazla kullanıcıya ve 50 bin üzerinde eğitimciye sahip. 65 üzeri dilde neredeyse 500 milyon kurs kaydı yapılmıştır. Ayrıca Udemy’de 7000’den fazla işletme müşterisi bulunmakta. İşletmeler personellerine Udemy aracılığıyla eğitim vermekte.

Learn Coding/Programming: MİMO – Kodlama ve Yazılım

Mimo sayesinde kodlama ve yazılım bilginiz hiç olmasa bile 0’dan öğrenebileceğiniz bir platform. Kariyerinizi kodlama ve yazılım alanında geliştirmek isterseniz veya bilgisayar bilimlerini merak ediyorsanız sizin için ideal bir uygulama Mimo. Mobil uygulamalar ve web siteleri geliştirebilir ve hatta bir developer olabilirsiniz. Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Mimo ile günde birkaç dakikanızı ayırarak, JavaScript, Python, HTML, SQL ve çok daha fazlasıyla kodlama yazmanıza ve kendinizi geliştirmenize fayda sağlar. Çok fazla zaman ayırmanıza gerek kalmayacak alıştırmaları çözebilir, görevler ile pratik yapabilir, projelerinizi mobil olarak geliştirebilirsiniz. Kod yazmaya en yaygın kullanılan kod yazma dillerinden biri olan Python ile başlayabilir, çeşitli alıştırmalar, içerikler ve projelerle Python’u öğrenebilirsiniz. HTML, CSS, JavaScript eğitimleriyle web siteleri geliştirebilir binlerce alıştırma ve içerik sayesinde web sitesi geliştirmeyi öğrenebilirsiniz. SQL eğitimleriyle veri bilimlerini ve SQL ile veri analizi yapmayı öğrenebilirsiniz. Kodlamaya nereden başlasam diye düşünüyorsanız sizin için alternatif bir yol sunan Mimo’yu ücretsiz olarak deneyebilir ve ücretli aboneliğine geçiş yapabilirsiniz. 5 milyondan fazla indirilen uygulamayı sizde deneyebilir, günde birkaç dakika ayırarak kodlama öğrenebilirsiniz.

KHAN ACADEMY – Dünya Standartlarında Ücretsiz Eğitim

Matematikten, fen bilimlerine, ekonomi ve finanstan, sanata ve sosyal bilimlere çeşitli ders ve alanlarda her yaştan insanın merakları ve ilgisi doğrultusunda eğitim alabileceği ücretsiz bir uygulama Khan Academy. Binlerce video, makale, alıştırma ve testlerle yeni bilgiler öğrenebilir, öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. İçerikleri indirebilir, internete bağlı olmadığınız durumlarda bile eğitiminize devam edebilirsiniz. İlerleme durumunuz kaydedilir ve kaldığınız yerden kolayca devam edebilirsiniz. Okul müfredatları gözetilerek hazırlanan eğitimler sayesinde okula ek ücretsiz dersler alabilir, sınıflara göre düzenlenen dersleri izleyebilirsiniz. Cebir, geometri, aritmetik, olasılık, trigonometri, tarih, biyoloji, programlama, kodlama gibi çeşitli onlarca konu içerisinden binlerce video ve makaleye ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Khan Academy, 2006 yılında "herkese, her yerde, dünya standartlarında, bedelsiz eğitim" Salman Khan tarafından kurulmuş, ücretsiz ve kar amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşudur. Salman Khan’ın kendisinden uzak bir yerde yaşayan kuzenlerine eğitim videoları hazırlayıp, kuzenleri her an her yerde bu videolara ulaşabilsin diye Youtube’a yüklemesinin ardından oluşmuştur. Eğitim videoları çevredekilerin ilgisini çekmeye başlamasıyla popüler bir hal almaya başlayınca Salman Khan, kendi işini bırakıp tam zamanlı olarak Khan Academy ismiyle videolar hazırlamaya başlamıştır. Herhangi bir kar amacı gütmeden bu eğitimleri hazırlayan Khan Academy, bağışlar ve yardımlarla çalışmalarını sürdürmektedir. 2012 yılında STFA’nın katkılarıyla Türkiye Ofisi kuruldu, 2013 yılında İspanya’da, 2015 yılında Hindistan’da hizmet vermeye başlamıştır. Bugün 35’ten fazla eğitim içeriği sunan Khan Academy’de 1.5 milyardan fazla ders verilmiştir.

DUOLİNGO – Yabancı Dil Öğrenme Uygulaması

Duolingo ile beraber İngilizce, İspanyolca, Almanca, Portekizce, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Çince, Japonca ve Türkçe gibi birçok dilde size ücretsiz olarak dil yabancı dil eğitimi sunmaktadır. Kurslar, okuma, dinleme ve konuşma becerilerini etkin ve verimli bir şekilde geliştirmenize yardımcı olur. Eğlenceli içerikleri sayesinde sıkılmadan ve odağınızı dağıtmadan öğretir. Duolingo sayesinde, farklı kaynak ve kurslara para ödemeden tek bir platform aracılığıyla ücretsiz olarak eğlenerek dil öğrenebilirsiniz. Her bölüm sonunda birkaç sorudan oluşan soruları cevaplayarak öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Sizde Duolingo Mobil Uygulamasını indirerek ücretsiz yeni bir dil öğrenebilir, yabancı dil gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz.

500 milyondan fazla kişinin kullandığı platform 2012 yılında Luis Von Ahn tarafından kuruldu. Kısa sürede büyük başarılara imza atan Duolingo, 2014 yılında Türkçe programıyla beraber Hollanda, Rusya ve Macaristan’da hizmet vermeye başladı. Bugün 38 farklı dilde kullanıcılarına ücretsiz olarak hizmet veriyor. Tamamen ücretsiz olsa da uygulama içerisinden abonelik satın alarak reklamlardan arındırabilirsiniz.

BUSUU – Yabancı Dil Öğrenme Uygulaması

Busuu, ismini Kamerun’da konuşulan ve birkaç kişi dışında kimsenin bilmediği, unutulmak üzere olan dillerin birinden alıyor. Müsait olduğunuz vakitlerde, günde birkaç dakikanızı ayırarak, siz dil öğrenmek isteyen kullanıcılar için dil uzmanları tarafından hazırlanmış olan kısa ve kolay derslerle yabancı dil öğrenmen Busuu ile çok kolay. Uygulama içerisinde İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Rusça gibi toplam 12 dil bulunuyor. Öğrenmek istediğiniz dilde, canlı veya özel grup derslerinde alanında uzman öğretmenlerle pratik yapabilir, öğrenirken konuşmaya başlayarak özgüveninizi arttırabilirsiniz. Sadece öğrenmekle kalmazsınız, aynı zamanda aktif olarak konuşmaya başlarsınız. Öğrenmek istediğiniz dili ana dili gibi konuşan insanlarla bilgi alışverişi yapabilirsiniz. Uygulama içerisinde yapmış olduğunuz etkinlikler, diğer kullanıcılar tarafından görünür, eğer yapmış olduğunuz bir hatanız varsa o dili ana dili gibi konuşan kullanıcılar size çevirinin doğrusunu iletebilir. Aynısı sizin içinde geçerli, Türkçe öğrenmek isteyen bir kullanıcıya sizlerde destek olabilirsiniz. Busuu ile öğrendiklerinizi sertifikaya dönüştürebilirsiniz. Sertifikalar uluslararası tanınmışlığı olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) kullanır. Busuu’yu firmanızda da kullanabilirsiniz. Personellerinizin ve çalışma arkadaşlarınızın için yabancı dil öğrenmelerini istiyorsanız Busuu’yu deneyebilirsiniz. Puma, Uber, DHL, Julius Bar ve Insead gibi dünyaca ünlü 500’ü aşkın kuruluş Busuu sayesinde personellerine yabancı dil eğitimi verdi. Ücretsiz olarak Busuu’yu sizde kullanabilir, dilerseniz Premium üyelik satın alabilirsiniz.

Bernhard Niesner ve Adrian Hilti tarafından 16 Mayıs 2008 tarihinde kurulan Busuu, bugün 120 milyon kullanıcıyla beraber, dünyanın en çok kullanılan yabancı dil öğrenme araçlarından bir tanesi konumunda bulunuyor.