Teknolojiyle İlgili En Güncel Haber Siteleri - Türkiye'nin En İyi Teknoloji Siteleri Hangileri?

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

Türkiye'nin En İyi Teknoloji Siteleri Hangileri? Teknolojiyle İlgili En Güncel Haber Siteleri

Merhaba değerli IWEBSA okurlarımız, günümüzde teknoloji ve bilimin hızla gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan yeniliklerden haberdar olmak bir hayli zor. Her an her dakika yeni gelişmeler meydana gelmekte. Sevdiğiniz markanın yeni çıkan telefonu, almayı düşündüğünüz otomobilin yeni modeli ne zaman çıkıyor, ilgilendiğiniz bilim dalında yeni makaleler veya gelişmeler oldu mu, hangi büyük şirketler el değiştirdi gibi binlerce soru ve bu soruları cevaplayan kişileri bulmak oldukça zahmetli. İlgi alanlarınızın dışında binlerce haber içerisinden kendinize göre olanları bulmak, karışık tasarımları olan ve aradığınızı bulmakta zorlandığınız haber siteleri oldukça kalabalıklaştı. Bizde IWEBSA editörleri olarak sizler için en güncel teknoloji haberlerini paylaşan haber sitelerini derledik. En yeni ve güncel haberler için ilk 5 web sitemiz aşağıda. Keyifli okumalar dileriz.

Shiftdelete.net – Bilişim Haberleri

Bilişim teknolojileri alanındaki en güncel haberleri ve gelişmeleri kullanıcılarına sunan Shiftdelete, aynı zamanda yazılım ve donanım incelemeleri de yapıyor. Telefon, otomobil, bilgisayar, yazılım, oyun ve popüler bilim gibi çeşitli konularda güncel haberleri okuyucularına ulaştıran Shiftdelete, 11 Mayıs 2005 yılında kuruldu. Kurulduğu günden itibaren yayın hayatına devam etmekte olan Shiftdelete, ayrıca forum özelliği taşıyan kendi uzantılı web sitesinde kullanıcılarına güncel konularla ilgili fikir alışverişi yapabileceği platform hizmeti sunuyor. Yeni yayınlanan makalelerle ilgili veya kullandıkları cihazlarla alakalı çıkan bir problemi nasıl çözeceği gibi konularda sorular sorabileceği ve diğer kullanıcıların yanıt verebildiği bir forum. Sizde bu forumda kafanıza takılan herhangi bir problemle ilgili soru sorabilir, diğer kullanıcıların verecekleri yanıtlarla problemlerinize çözüm sağlayabilirsiniz. Son çıkan telefon, bilgisayar, akıllı süpürge, saat, kulaklık ve çeşitli elektronik cihazlarla beraber yazılımları da inceleyip, bu incelemelerle alakalı geri bildirim videoları çekip, kullanıcılarına sunuyorlar. Ayrıca “Bilmeniz Gereken Teknolojik Gelişmeler” ismiyle haftalık gelişmeleri yayınladığı bölümleri web sitelerinde paylaşıyorlar.

11 Mayıs 2005 yılında Hakkı Alkan tarafından kurulan Shiftdelete, kendini geliştirerek ve güncelleyerek günümüze kadar yayın hayatına devam etmiş ve Türkiye’nin en çok kullanılan teknoloji haber siteleri arasında yer almıştır. Hakkı Alkan bir dergide editörlük görevinde çalıştığı sırada online yayıncılık projesi sunmuş, proje dergi tarafından değerlendirildikten sonra reddedilmiştir. Hakkı Alkan o gün içerisinde shiftdelete.net alan adını almış ve platformu buralara taşımıştır.

Webtekno.com – Teknoloji Haberleri

Webtekno, bilim, donanım, eğitim, internet, kripto para, otomobil, oyun ve uzay gibi teknoloji ve bilimi esas alan çeşitli kategorilerde en güncel haberleri kullanıcılarıyla paylaşıyor. Sade ve basit arayüzü sayesinde binlerce haber içerisinde kaybolmadan merak ettiğiniz başlıklara ulaşabiliyorsunuz. Yoğun reklamların ve tıklanma almak için yapılan suni haberlerin olmadığı temiz bir platform diyebiliriz Webtekno için. Sevdiğiniz kategorileri işaretleyip o alanlarla ilgili gelişmeleri takip edebilir, en çok okunan ve paylaşılan haberlere ulaşabilir, paylaştıkları inceleme videolarını izleyebilirsiniz. Web sitesindeki içeriklere ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Detaylarını bilmediğiniz gelişmeleri web sitesindeki arama motoru sayesinde aratabilir ve haberin detaylarına ulaşabilirsiniz.

2013 yılında İzmo Bilişim bünyesinde kurulan Webtekno, İbrahim Akman’ın projelerinden biridir. İbrahim Akman, aynı zamanda Kafa Topu 2 ve Teknostore’un kurucusudur. 

Donanimhaber.com – Donanım ve Yazılım Haberleri

Donanım ve yazılım konuları başta olmak üzere internet, mobil bilişim, ev elektroniği ve popüler bilim gibi çeşitli kategorilerde güncel haberlere Donanımhaber’den ulaşabilirsiniz. Web siteleri biraz karmaşık olsa da güncel teknoloji haberlerini takip edebileceğiniz en iyi web sitelerinden bir tanesi. 35’ten fazla personeliyle vızır vızır çalışan bir kadroya sahip olan Donanımhaber, kullanıcılarını güncel teknolojiyle alakalı gelişmelerden haberdar ediyor. Bilgisayar satın almak isteyenler için sistem önerileri dâhil pek çok farklı konuda bilgilendirme amaçlı yazılar paylaşıyorlar. Ayrıca forum siteleri de mevcut. Forumdan kullanıcıların açtıkları başlık altındaki yazıları okuyabilir, sizlerde kendi yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Forum kısmında firmaların kampanyalarından haberdar olabilir, teknoloji başlığında öne çıkanları görebilir, popüler bilim hakkında yazılan makalelere yapılan yorumlara ulaşabilir ve diğer güncel haberlerle ilgili insanların görüşlerini öğrenebilirsiniz.

1999 yılında Gün Oksay tarafından kurulan Donanımhaber, teknoloji haber sitesi olarak yola çıkmış, 2001 yılında forum bölümünü kurmuştur. Kısa süre sonra kurdukları ofislerinde geliştirme ekibi, forum yönetimi ve haber editörleri görev almaktadır. Pek çok etkinlik ve buluşma planlayan Donanımhaber, kullanıcılarının tanışmasını sağlamıştır. Ayrıca TV2 kanalında ekranlara gelen 38 bölümden oluşan 3 sezonluk Donanım Haber isimli programı hazırlayıp kendi editörleri tarafından sundular. 2 milyondan fazla üyeye sahip Donanımhaber’de günde binlerce kişi web sitesini ziyaret ediyor.

Chip.com.tr – Bilişim Teknolojileri Haberleri

Merkezi Almanya olan Chip, kripto dünyası, cep telefonu, Windows, bilim, oyun, güvenlik, donanım ve yazılım gibi çeşitli kategorilerde güncel haberleri kullanıcılarıyla paylaşıyor. Son çıkan teknolojik cihazları, cep telefonlarını, bilgisayarları, anakart, ekran kartı, giyilebilir teknoloji ürünleri ve oyunları deneyimleyip kullanıcılarına sundukları videolar hazırlayıp paylaşıyorlar. Fırsatlar menüsünde cep telefonu, dizüstü bilgisayarı, tablet ve akıllı saatler gibi kampanyalı ürünleri paylaştıkları bölümden o ürünlere ulaşabilirsiniz. İos’tan Android’e, Google’dan Windows’a dünya devi şirketlerin yeni çıkardıkları ürünler, güncellemeler ve hizmetlerle alakalı, her gün binlerce güncel haber Chip.com.tr’de kullanıcılarla paylaşılıyor. Forum kısmında diğer kullanıcıların açtığı başlıklar altındaki konuları ve kişilerin yorumlarını okuyabilir, kendi merak ettiğiniz konular hakkında veya diğer insanların fikirlerini merak ettiğiniz konularda başlıklar açabilirsiniz.

Chip Almanya merkezli bilgisayar dergisi olarak yayın hayatına 1978 yılında başlamıştır. Almanya’nın en eski ve en büyük teknoloji dergisidir. Chip’in Türkiye baskısı ilk defa Hubert Burda Media Company tarafından 1996 yılında yayınlaşmıştır. Yayın hakkı 2007 yılında Doğan Burda Dergi tarafından satın alınmış, o yıldan itibaren Doğan Burda Dergi tarafından yayınlanmaya devam etmiştir. 

Level.com.tr – Oyun Haberleri

Level genellikle yeni çıkan oyunlar ve oyunlarla alakalı güncel haberleri kullanıcılarıyla paylaşıyor. Oyunlar için ideal ekipmanları ve bu ekipmanların özelliklerini kullanıcılarıyla paylaşan web sitesi dergi yayınlayarak yayın hayatına giriş yaptı. Her gün dergi içeriğinden farklı olarak güncel haber, inceleme ve makaleler paylaşan web sitesine talep oldukça fazla. Son çıkan oyunlar, oyun ekipmanları, cep telefonları, ekran kartları, anakart ve işlemciler gibi oyuncular için özel tasarlanmış ürünleri inceleyip tecrübeli oyun editörleri tarafından kullanıcılarıyla paylaşıyorlar.

Çek Cumhuriyeti’nde yayın hayatına başlayan dergi 1997 yılında Gökhun Sungurtekin’in çabaları ve girişimiyle M.Berker Güngör tarafından Vogel Burda Yayıncılık bünyesinde Türkiye’de yayın hayatına başlamıştır. 2007 yılının Eylül ayında Vogel Burda Yayıncılık’ın satın alınmasının ardından derginin yayın hakları Doğan Burda Dergi’ye geçmiştir. 1997 yılından beri derginin resmi web sitesi olarak yayın yapan level.com.tr 7 Kasım 2008 tarihinden itibaren yarı bağımsız bir platform haline gelmiştir. Dergiden farklı bir kadrosu olan web sitesinde oyun haberleri ve çeşitli incelemelere yer verilmiştir.