Türkiye'nin En Popüler Alışveriş Uygulamaları Hangileri? - Uygun Fiyatlı Alışveriş Yapabileceğiniz Uygulamalar Nelerdir?

En Kullanışlı Mobil Uygulama ve Web Siteleri

Türkiye'nin En Popüler ve En Güvenilir Alışveriş Uygulamaları Hangileri?

Merhaba değerli okurlarımız, artık her işimizi telefon aracılığıyla yapıyoruz. Kitap okumak olsun, dizi ve film izlemek olsun akla gelebilecek birçok şeyi artık elimizdeki ekran sayesinde rahatlıkla yapabiliyoruz. Özellikle pandemi sürecinde, evlere kapandığımız bu dönemlerde dışarıya çıkıp alışveriş yapmak imkânsız hale gelmişti. Hal böyle olunca hayatında hiç sanal ticaret yapmamış insanlar bile ellerindeki telefonlardan bir şeyler alıp satmaya, alışverişlerini telefonlarındaki uygulamalar aracılığıyla yapmaya başladılar.

Gün geçtikçe insanlar e ticarete yöneliyor. Bu hem kolaylık sağlıyor hem de zamandan tasarruf ve güvenli alışveriş imkânı sağlıyor. İnsanların alışverişlerini yoğun olarak telefonları aracılığıyla yapmaya başladıkları bu dönemde, hangi mobil uygulamalardan alışveriş yapabilirim, güvenilir mobil alışveriş uygulamaları hangileridir, hangi mobil alışveriş uygulamalarından uygun fiyatlı alışveriş yapabilirim gibi soruların daha sık sorulmasına neden oluyor. Bizde İWEBSA editörleri olarak en iyi, en ucuz, en güvenilir, pratik ve en popüler online mobil alışveriş uygulamalarını sizler için derledik. Top 5’imiz aşağıda. Keyifli okumalar dileriz.

 

Trendyol – En Değerli Şirket

Mobil alışveriş uygulamaları denilince akla ilk gelen uygulamalardan bir tanesi de Trendyol. Trendyol giyim, aksesuar, teknoloji, ev eşyaları, mobilyalar, kitaplar, kırtasiye ve hobi malzemeleri gibi yüzlerce çeşit üzerinden, binlerce marka aracılığıyla sizler için güvenli ve her bütçeye uygun alışveriş yapmanıza olanak sağlıyor. Ayakkabı, ceket, gömlek, mont gibi çeşitli giyim ürünleri, saat, küpe, kolye,  Aynı zamanda hızlı market ve yemek siparişi vermekte mümkün. Erkekler, kadınlar ve çocuklar için ayrı ayrı düzenlenen kategoriler sayesinde kendinize uygun seçenekler üzerinden alışveriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca Trendyol Cüzdan ile bakiyenize para yükleyip anında o bakiyeden kolayca ödeme yapabiliyorsunuz. Üstelik her alışverişinizde toplam tutarın %1’i kadar Trendyol Cüzdan hesabınıza bakiye yükleniyor. Özel günlerde ve belirlenen kampanya günlerinde çeşitli indirimlerde mevcut. Örneğin Anneler günü kapsamında 4-11 Mayıs tarihleri arasında kişisel bakım ve ev aletlerinden tutun binlerce çeşit üründe büyük indirimler var. Uygulama içerisinde beğendiğiniz ürünleri favorilere ekleyip, daha sonrasında indirimlerini takip edebiliyorsunuz. Sürekli kampanya yapıldığı için daha uygun fiyata alma imkânınız oluyor.

Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu Trendyol, 2010 yılında Demet Mutlu tarafından kuruldu. 22 Ağustos 1981 tarihinde doğan Demet Mutlu, Harvard eğitimini yarıda bırakarak Trendyol’u kurdu. Herkesin modayı takip edebilmesi amacıyla 300 bin dolar sermayeyle Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol, kısa sürede büyük başarılar elde ederek günümüzde değerlemesini 16.5 milyar dolara çıkardı. Böylece şirket 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan “decocorn” unvanını aldı. Türkiye’de bu unvanı alan ilk şirket Trendyol. Şirkette şuan %86,5 ile en büyük hisse sahibi dünyanın e-ticaret devlerinden Alibaba Grup olarak bulunuyor. %6,96 ile Demet Mutlu, onun ardından %5,55 ile Demet Mutlu’nun eski eşi Evren Üçok gelmekte. Diğer hissedarlar arasında ise %0,78 payla Begüm Tekin, %0,21 Zeki Güçlü Kaya gibi isimler var. 

N11 – En Çok İndirilen

E-ticaret ve mobil alışveriş platformu denince akla gelen ilk isimlerden bir diğeri de N11. Türkiye’de en çok indirilen mobil e-ticaret uygulamalarından biri de N11 uygulamasıdır.  Moda, elektronik, temel ihtiyaç, bakım ve kozmetik, kitap, film, müzik, oyun, kırtasiye ve market alışverişleriniz için aradığınız her şey N11 mobil uygulamasında var. Volkswagen, Ford, Toyota, BMW, Peugeot, Audi, Fiat ve diğer otomobil markalarından aksesuar, yedek parça ve ses sistemlerine kadar çeşitli otomobil ürünleri ve Honda, Yamaha gibi diğer motosiklet markalarına ve ekipmanlarına özel indirimler Garaj11 otomotiv ve motosiklet kategorisinde sizleri bekliyor. Mücevher ve saatlerden, çeyrek, yarım ve tam altına, anne, bebek ürünlerinden mobilya ve dekorasyon ürünlerine çeşit çeşit kategorilerden binlerce ürün N11 mobil uygulamasında. Bunlara ek olarak kültür turları, yurtiçi ve yurtdışı turları, tatil fırsatları ve çeşitli etkinlik biletlerine de N11 üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Üstelik her gün 13.00’dan 20.00’a kadar mobil uygulamaya özel fırsatlarla her bütçeye uygun alışveriş yapabiliyorsunuz. Konum seç özelliği sayesinde aynı gün teslimatlı ve konumunuza özel indirimli ürünleri listeleyip, o ürünler içerisinde konumunuza özel olarak sunulan kampanyalardan da faydalanabilirsiniz.

N11 Türkiye’de bulunan Doğuş Grubu ve Güney Kore’nin en büyük şirketlerinden olan SK Group tarafından e-ticaret alanında o zamanların en büyük e-ticaret platformlarıyla rekabet etmek amacıyla Haziran 2012’de kurulmuştur. 2022 yılının başında ise Türkiye, Avrupa ve Amerika’da hızla büyüyen Getir, N11’e 50 milyon dolar yatırım yaparak şirketin ortaklarından biri oldu ve yönetime dâhil oldu. Başlangıçta Numaraonbir olarak faaliyet gösteren firma daha sonra N11 ismini almıştır. Onlarca kategori üzerinden 20 milyondan fazla ürün sunan N11, 250 binden fazla iş ortağıyla 23 milyonu geçen kayıtlı kullanıcısını bir araya getiriyor. 

Amazon – En Oyuncu Dostu

Amazon Prime aboneliğiyle bedava ve hızlı teslimat, popüler film ve dizilerin yanı sıra, ücretsiz oyunlar ve popüler oyunlarda ekstra kazanımlara sahip olabilirsiniz. Birçok oyunu ve oyunlar içerisindeki özel içerikleri Amazon Prime abonelerine özel olarak sunulmaktadır. Amazon mobil uygulaması sayesinde milyonlarca ürünü uygun fiyata satın alıp siparişlerinizi yönetebilirsiniz. Amazon, elektronikten kitaplara, oyuncaklardan telefonlara, bebek ürünlerinden bilgisayarlara milyonlarca ürün içerisinden size en uygun olanını seçip, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla arkadaşlarınızla paylaşıp fikirlerini almanıza olanak sağlıyor. Konum özelliği sayesinde yerel tekliflerden faydalanabilir, El feneri özelliği sayesinde karanlık ortamlarda bile ihtiyacınız olan ürünleri bulabilirsiniz. Amazon uygulaması cihazınızdaki kamera özelliğine erişmesine izin verir. Kameranızla kredi kartınızı taratıp ödemelerinizi kolayca yapabilir veya beğendiğiniz ürünlerin barkodunu taratıp, Amazon uygulaması üzerinden ürünü inceleyebilir ve o ürüne sahip olabilirsiniz. Ayakkabıdan ceket ve montlara, kadın ve erkek moda ürünlerine, evcil hayvan ürünlerinden kişisel bakım ve kozmetik ürünlerine Amazon uygulaması aracılığıyla ulaşabilir Outlet Reyonu kategorisinden stok fazlası ürünleri uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Şirket 1994 yılının sonlarına doğru Jeff Bezos tarafından New York’tan Seattle’a doğru yapılan bir seyahat sırasında kuruldu. Online kitap alışverişi mağazası olarak faaliyete başlayan Amazon, o zamandan beri alanını yapay zekâ, bulut bilişim, video ve ses yayını da dâhil olmak üzere çeşitli e-ticaret ürünlerine yönelik geliştirdi. 6 Mart 2018’te kurucu Jeff Bezos 112 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı seçildi. Ağustos 2021’de bu unvanını Bernald Arnault devraldı. Jeff Bezos CEO’luk görevini 5 Temmuz 2021’de Andy Jassy’e devredip vaktini ve enerjisini diğer girişimleri olan havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ve Washington Post gazetesi gibi alanlara harcayacağını bunun bir emeklilik kararı olmadığını belirtti.  

Gittigidiyor – En Çok Hasılat Yapan

Online mobil alışveriş uygulamaları hangileridir diye sorulduğunda Türkiye’nin en çok hasılat yapan e-ticaret platformlarından birisi olan Gittigidiyor akla gelmektedir. Gittigidiyor ile yüzlerce kategori ve milyonlarca ürün arasında aradığınız ürünü, uygun fiyata bulmak çok kolay. Uygulama içerisinde bulunan sade arayüzü sayesinde aradığınız ürünü kolayca bulabiliyorsunuz. Elektronik, ev eşyası, mobilya, hobi ürünleri, tasarım ürünler, giyim, aksesuar, televizyon, cep telefonu, beyaz eşya gibi yüzlerce kategori içerisinde aklınıza gelebilecek her türlü ürün mevcut. Ayrıca otomobil ve motosikletler için yedek parça ve aksesuar gibi ürünleri de temin edebiliyorsunuz. Bahçeleriniz için sulama araç gereçleri gibi küçük çaplı ürünlerden çim biçme makinelerine kadar, ofis ve kırtasiye malzemelerinden yapı market ve tadilat ürünlerine kadar çeşitli ürün yelpazesi bulunuyor. Sipariş ettiğiniz ürünler, sizler için hazır hale getirildikten sonra kargo ekiplerince teslim alınıp, adresinize teslim edilmek üzere yola çıkar. Sipariş etmiş olduğunuz ürünleri sizlere teslim edilene kadar hangi aşamada olduklarını takip edebiliyorsunuz. Mobil uygulamaya özel kampanyaları ve dönem dönem sunulan kampanyalı ürünler sayesinde uygun fiyatlı alışveriş yapabiliyorsunuz.

Alıcıları ve satıcıları bir araya getirmek amacıyla 5 Şubat 2001 yılında Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş’ın beraber kurduğu Gittigidiyor bugün hala sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Gittigidiyor tarafından 2001 yılında geliştirilen “Sıfır Risk Sistemi” sayesinde bugüne kadar 13 milyonu geçen alışveriş sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. 2007 yılında dünyanın e-ticaret devi eBay’in, Gittigidiyor’a ortak olmasından sonra hizmet çeşitliliği büyük oranda arttı. 2011 yılının Mayıs ayında ise Gittigidiyor hisselerinin %93’ünü eBay’in almasıyla Gittigidiyor, tam anlamı ile eBay ailesine katıldı. 

Hepsiburada – İlk E-ticaret Şirketi

Hepsiburada online alışveriş denince akla ilk gelen isimlerden biri olmakla beraber e-ticaret sektörünün ilklerinden. Gebze’de bulunan 100.000 m2 büyüklüğünde olan operasyon merkezleri üzerinden satış yapan e-ticaret platformu ayrıca 5 binden fazla tedarikçisiyle işbirliği içerisinde çalışıyor. Yani satıcı her zaman Hepsiburada olmayabilir. Kendi ürünlerini satarken aynı zamanda anlaşmalı olduğu firmalarında kendi bünyesinde online alışveriş yapmasına olanak sağlıyor. Onlarca kategori içerisinden seçebileceğiniz 90 milyondan fazla çeşit ürüne Hepsiburada uygulamasından ulaşabiliyorsunuz. Özel günlerde ve dönem dönem çıkan kampanyalarla avantajlı fiyatlarla alışveriş yapıp, yerinizden hareket etmeden kapınızdan teslim alabilirsiniz. Hepsiburada Express Market ile hem market alışverişlerinizi hem de yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Ayrıca Hepsiburada bünyesinde HepsiJet, HepsiPay, HepsiAd, Hepsiburada Seyahat, HepsiGlobal gibi marka ve hizmetlerde mevcut.

1998 yılında Hanzade Doğan Boyner tarafından temelleri atılan firma 2001 yılında Hepsiburada olarak Doğan Online bünyesinde kurulmuştur. Türkiye’deki ilk e-ticaret şirketi olma özelliğini taşıyan Hepsiburada, 20 yılı aşkın süredir hizmet vermeye devam eden platform 2011, 2012, 2013 yıllarında Türkiye’nin en sevilen markası, yine 2013 yılında ise Yılın e-ticaret sitesi seçilmiştir. Hepsiburada teknoloji borsası olan NASDAQ’ta halka arz edilen ilk ve tek Türk şirketi olarak ismini yazdırmış bulunuyor.