1.5 Milyon Mobil Uygulama Silinecek - IOS ve ANDROID Güncellenmeyen Uygulamaları Silme Kararı

Teknoloji

1.5 Milyon Mobil Uygulama Silinecek - Ne Zaman ve Neden Diye Soranlar Buraya...

Google Play Store ve AppStore veri analizlerine göre 1.5 Milyon mobil uygulamayı, platformlarından kaldırma kararı aldı. Peki silinecek uygulamaların silinme sebepleri ne? 1.5 Uygulama neden siliniyor ve ne zaman silinecek sorularına yanıt arayan kullanıcılar için, sebeplerini araştırdık ve sizler için topladık. Hemen hemen herkesin artık bir cep telefonu var ve bu akılı telefonların günümüzde seri şekilde kullanılması, tabi ki riskleri de beraberinde getiriyor. Bununla birlikte geliştirilen uygulamaların kullanıcılarına gereksiz ve karşılıksız bilgiler vermesi ve kişisel verilerin alınmasıda çok ciddi riskler doğuruyor. Buna istinaden yapılan araştırmalar sonucunda raporlanan verilere göre, gereksiz, tehlikeli uygulamaları silme kararı aldı. 

Amerikalı Analist Firması Pixalate'nin raporuna göre, Apple App Store ve Goolge Play Store mağazalarında bulunan mobil uygulamaların 1.5 Milyon adedinin 2 senedir hiç bir türlü güncellenmediği ve bu uygulamaların sahipsiz olarak adlandırıldığı kanaatine varıldı. Bu sebeple her iki şirkette çöp olarak gördüğü bu uygulamaları silme ve askıya alma kararı aldı. Çok yakında, bu raporla beraber oluşturulan yapı çerçevesinde, 1.5 milyon mobil uygulama kaldırılacak. 

Bu raporla birlikte harekete geçen Apple şirketi, her zamanki gibi fevri ve sert bir karar ile uygulamaları ve ona bağlı olan kullanıcı hesaplarını silme kararı alırken, daha ılımlı yaklaşan Google Şirketi ise, ilk etapta, Play Store üzerinden aramalarda ve görünürlük açısından uygulamaları geriye atacağını açıkladı. 

Aslında bu alınan kararın altında çok büyük sebepler yatıyor ama, bunu bir sonraki yazımızda ele alacağız. 

Peki 1.5 Milyon mobil Uygulama Ne Zaman Kaldırılacak?

Planlanan tarih, Eylül 2022 Sonu Olarak Gözüküyor. 

ürünümi.com çok yakında açılıyor. Şimdilik güncel teknoloji haberleri ile start veren site, çok yakında sizlerle olacak