Apple App Store Üzerinden Yanlışlıkla Satın Aldığınız Uygulama Ücretinin İadesi Nasıl Yapılır?

Teknoloji

Apple App Store Üzerinden Yanlışlıkla Satın Aldığınız Uygulama Ücretinin İadesi Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde artan telefon kullanımları ile birlikte, bir takım hatalı satın alımlar ya da küçük çocukların eline verilen telefonlar neticesinde, ios app store üzerinden kredi kartı ile bilinçsiz uygulama içi satın alımlar son derece artmış durumdadır. Bu durum dolayısı ile, EN SON BABALAR DUYAR kelimesi, tamda yerini bulmaya başlamıştır. Özellikle Apple cihazlarda, kontrol edilemez hale gelen bu kontrolsüz App Store Mobil Uygulama Alışverişi her kes tarafından ciddi sıkıntı teşkil etmektedir. Bizler IWEBSA YAZILIM olarak, genellikle bizlere sıklıkla sorulan soruları sizler için yazmakta olup, sizlerin mağduriyetlerini ve aklınıza takılan soruları en aza indirgeyebilmek adına, elimizden geldiğinde yararlı makaleler yazmayı hedefliyor.

Peki bize sorulan sorular neler?

Çocuğum Cep Telefonumdan Mobil Uygulama Satın Almış Ne Yapabilirim? Yanlışlıkla Apple Store üzerinden bir uygulamaya abone oldum, ne Yapabilirim? Yanlışlıkla Uygulama İçinde Hizmet Satın Aldım, İade İşlemi Mümkün mü? Yanlışlıkla Onay Verdim ve İptal Edebilir Miyim yada İptal Etmek İstiyorum…  App Store Satom Alma İptali

Evet… Sorular sıklıklar bunlardan oluşuyor… Sizleri bir konuda mutlu edebiliriz ki, yukarıda bulunan sorunun cevabı, EVET… İADESİ MÜMKÜN.

Peki nasıl olacak?

Apple Şirketi, kullanıcılarının haklarını ve mağduriyetlerini en aza indirgemek için, geçtiğimiz senelerde çıkardığı bir hak ile, yukarıdaki mağduriyet yaşayan kullanıcılarının, son 2 aylık APP STORE alışverişlerini iade edebiliyorlar. Bu iade, kullanılan kartınıza tekrardan gerçekleştiriliyor. Eğer ki üyeliğinizi Apple Store üzerinden kredi kartı ile değil de, cep telefonu mobil ödeme işlemini kullanarak yaptıysanız, yine korkmayın, çünkü oda kayıtlı olan operatörünüze iade ediliyor.

Ama operatör iadelerinde, sistem parayı yatırdıktan bir sonraki fatura döneminde, faturanızdan düşürülerek ilerleniyor. Bazı zamanlar cep telefonu operatörleri apple app store ekibinin iadesini gözden kaçırabiliyor ya da görmezden gelebiliyor. Bu sebeple apple şirketinin size belirtmiş olduğu 10 iş günlük süreç içerisinde iadenizi mutlaka takip etmenizi öneririz.

 

Şimdi gelelim bu basit işlemi ilerletme aşamasına.
 

App Store Satom Alma İptali ve İadesi

Öncelikle, Reportaproblem.apple.com linkine tıklayarak, Apple ICLOUD kullanıcı adı ve şifreniz ile, sisteme giriş yapıyorsunuz. Açılan bu sayfa, aşağıda gösterilen resim gibi karşınıza gelecektir. KONUSUNDA YARDIM İSTİYORUM alanına tıklayıp oradan ÜCRET İADESİ TALEP EDİYORUM butonuna basıp, hemen altında açılacak diğer seçim olan DAHA FAZLA BİLGİ VERİN seçeneğinden de, BUNU SATIN ALMAK İSTEMEMİŞTİM seçeneğini seçip İLERİ tuşuna basıyoruz. Bu işlemin ardından, ücret kesilmiş olan ve iadesini istediğiniz uygulamaları seçip tamam butonuna basıyoruz. Bu süreçten hemen sonra, APPLE sizin için işlemlere başlayacaktır. 

ANKARA YAZILIM VE WEB TASARIM FİRMALARI : IWEBSA YAZILIM

Sizlerde, kurumsal web tasarım, özel eticaret siteleri ve özel web tasabanlı yazılım geliştirmek istiyorsanız, Türkiye'nin en güvenilir ve iyi yazılım şirketlerinden birisi olan IWEBSA YAZILIM resmi web sitesine gidebilirsiniz. Ankara Kurumsal Web Tasarım ve E-Ticaret sitesi tasarımı şirketi olan IWEBSA YAZILIM sitesine gitmek için lütfen BURAYA TIKLAYINIZ