B2B - B2C - C2C - C2B İş Modeli Nedir? - Anlamları Nelerdir

Teknoloji

B2B (Business to Business) B2C ( Business to Consumer) C2C (Consumer to Consumer) C2B (Consumer to Business) İş Modeli Nedir? Örnekleri ve Avantajları Nelerdir?

Merhaba değerli okurlarımız, günümüzde internet ve teknoloji ilerledikçe e-ticaret hayatımızda vazgeçilemez noktalara gelmiş bulunmakta. Yeni kavramlar ve sözcükler sıkça kulağımıza gelmekte. Bazılarını daha önce duymadığımız bu kavramlar, hayatımızın geri kalanında da sıkça karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Teknoloji ilerledikçe farklı iş modelleri ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi de e-ticaret. E-ticaret dendiğinde akla en başta işletmelerin tüketicilere satış yaptıkları web siteleri veya mobil uygulamalar gelse de durum bundan biraz daha farklı. E-ticarette en yaygın iş modeli olan biraz önce de bahsettiğimiz B2C (Business to Consumer), yani işletmelerden tüketiciye olan iş modeli bulunsa da farklı e-ticaret iş modelleri de gelişimini hızla sürdürüyor. Nedir bu iş modelleri diye soracak olursak karşımıza B2B (Business to Business), C2C (Consumer to Consumer) ve C2B (Consumer to Business) iş modelleri de bulunuyor. Peki, nedir bu iş modelleri, bu kavramlar ne anlama geliyor, firmalara ne avantajlar sağlar, ne gibi örnekleri var gibi sıkça sorulan soruların cevaplarını IWEBSA editörleri olarak bu yazımızda derledik. B2B, B2C, C2C iş modelleriyle ilgili aklınıza gelecek bütün soruların cevabı yazımızda bulunuyor. Keyifli okumalar dileriz.

B2B (Business to Business) İş Modeli Nedir? Örnekleri Nelerdir?

B2B kavram olarak İngilizce Business to Business kelimelerinin kısaltılmasından gelmektedir. Türkçe anlamı işletmeden işletmeye veya şirketten şirkete anlamına gelmektedir. B2B iş modelini kısaca, iki firma arası yapılan e-ticaret sistemi olarak açıklayabiliriz. Firmalar diğer firmalara toptan veya perakende olarak yaptıkları satışları anlık olarak bu sistemlerden takip edebilirler. Ürün alışverişlerinin yanı sıra hizmetlerin de alışverişi söz konusu. Örneğin firmalar kendi bünyesinde eksik bulundukları noktaları tespit ederler ve bu konularda diğer firmalardan hizmet satın alabilirler. İnsan kaynakları, iş analizi vb. eksiklik hissettikleri noktalarda danışmanlık şirketlerinden bu hizmetleri satın alabilirler. Firmalar arası e-ticaret söz konusu olduğunda bu işlemleri firmalar alışveriş yaptıkları platform aracılığıyla süreçleri anlık takip edebilir ve etkin bir şekilde yönetebilirler. Firmalar kendi web siteleri üzerinden e-ticaret yapabildikleri gibi ürün ve hizmetlerini yerel ve uluslararası platformlar aracılığıyla geniş kitlelere ulaşmaları da mümkün olabilmektedir.

Alibaba.com, Kompass, Indiamart.com, Europages, Rusbiz, Eceurope ihracat ve ithalat yapan firmalar için önerebileceğimiz B2B iş modeliyle e-ticaret yapabilecekleri platformlardan bazılarıdır.

B2B (Business to Business) İş Modelinin Avantajları ve Firmalara Sağladığı Faydalar Nelerdir?

B2B iş modeliyle daha hızlı ve sürekli alışveriş yapılabilir. Ürünlerin ve hizmetlerin geniş Pazar yelpazesine ulaştırılması açısından oldukça faydalıdır. Normal şartlarda firmaların bulundukları bölge dışına ticaret yapması neredeyse imkânsızken o ürün veya hizmetlerin farklı noktalardaki alıcılarına ulaşması e-ticaret sayesinde oldukça kolay hale gelmiş bulunuyor. Pazarlama aşamalarının tamamında etkin bir kontrol sağlar ve bu aşamaların yönetimini kolaylaştırır. Bu da beraberinde müşteri memnuniyetini ve sadakatini sağlar. Firmalar 7 gün 24 saat ulaşılabilir oldukları için müşteri kaybetmezler. Müşterileriyle sürekli iletişim halinde kalabildikleri için firmalar arası güven sağlamak daha kolay hale gelir. Bayi yönetim sistemiyle daha güvenli bir yönetim sistemi oluşturulur ve etkin kontrol sağlanır. Stok ve üretim maliyetlerini en aza indirger kaynakların etkin kullanılması konusunda avantaj sağlar. Geniş ürün ve hizmet seçenekleriyle beraber daha çok müşteri potansiyeline ulaşılabilir. Tahsilat ve tedarik konusunda geleneksel yöntemlerin aksine çok daha hızlı sonuçlar elde edilebilir. 

B2C (Business to Consumer) İş Modeli Nedir? Örnekleri Nelerdir?

B2C kavram olarak İngilizce Business to Consumer kelimelerinin kısaltılmasından gelmektedir. Türkçe anlamı üreticiden tüketiciye veya işletmeden tüketiciye olarak çevrilebilir. B2C iş modelini kısaca üretici firmaların veya tedarikçi firmaların doğrudan tüketiciyle yaptığı e-ticaret modeli olarak tanımlayabiliriz. Kendi e-ticaret web siteniz üzerinden veya pazar yeri modeli platformlar aracılığıyla doğrudan tüketicilere yaptığınız satış işlemlerini B2C iş modeli ile yapılan ticarete örnek olarak gösterebiliriz. Tüketici olarak internetten veya mobil uygulamalar aracılığıyla ürün veya hizmet satın aldığınızda da B2C iş modeline göre alışveriş yapmış olursunuz. Firmalar doğrudan ürün veya hizmeti satın alacak müşterilere ulaşabilir. Verimlilik ve müşteri memnuniyeti sağlamak geleneksel yöntemlere göre çok daha kolaydır.  

Trendyol, Amazon, Gittigidiyor, N11, Hepsiburada B2C (Business to Consumer) iş modeline göre e-ticaret yapılan platformlara örnek olarak gösterilebilir.

B2C (Business to Consumer) İş Modelinin Avantajları ve Firmalara Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Mağaza, kira, elektrik, personel ve araç gibi çeşitli maliyetler olmadığı için kar oranı daha yüksektir. Maliyetler daha düşük olduğundan dolayı rekabet daha kolay hale gelir. En önemli faydalarından bir tanesi 7 gün 24 saat müşteriler sipariş verebilir. Personelin mesaisi bitince satışlar durmaz. Müşteriler diledikleri zaman ürün veya hizmetleri inceleyebilir ve sipariş verebilir. Çeşitli kampanyalarla stoklar tüketilebilir. Elde kalan ürün olmaz. Kendi bölgeleri yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda bilinirlikleri artar ve firmalar ürün ve hizmetlerini küresel pazarlarda satabilirler. Satmakta oldukları ürünlere tamamlayıcı ürünler ekleyerek daha fazla satış yapma imkânı bulabilirler. Müşteriler mağazaya gidip alışveriş yapmaktansa genellikle e-ticaret sitelerine yönelirler. Adrese teslim hizmet sayesinde müşteri memnuniyeti sağlanır. Yeni müşteri, sürekli müşteri konumuna gelebilir. Daha fazla potansiyel müşteriye ulaşılabilir. 

C2C (Consumer to Consumer) İş Modeli Nedir? Örnekleri Nelerdir?

C2C kavram olarak İngilizce Consumer to Consumer kelimelerinin kısaltılmasından gelmektedir. Türkçe anlamı tüketiciden tüketiciye olarak çevrilebilir. Kısaca tüketicilerin kendi aralarında yaptıkları e-ticaret modeli olarak özetleyebiliriz.  web siteleri ve mobil uygulamalar aracılığıyla tüketicilerin kendi ürün veya hizmetlerini tüketicilere doğrudan pazarlarlar. Burada alıcı da satıcı da tüketicilerin kendisidir. B2C iş modelinden farklı olarak tüketiciler doğrudan tüketicilerle alışveriş yaparlar. Bireysel kişiler online platformlar aracılığıyla ürünlerini sergiler ve diğer tüketicilere bu platformlar aracılığıyla ürünlerini veya hizmetlerini satabilirler. Kullanmadıkları ikinci el eşyalarını veya yeni eşyalarını, arabalarını ve çeşitli ürünlerini bu platformlar aracılığıyla satabilirler. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan C2C iş modeliyle bireysel kişiler satış yaparak ek kazanç sağlayabilirler.

Son zamanlarda Trendyol bünyesine girmiş olan Dolap, Letgo, Sahibinden, e-bay, gittigidiyor örnek olarak verebileceğimiz C2C (Customer to Customer) iş modelini benimseyen e-ticaret platformlarından bazılarıdır.

C2C (Consumer to Consumer) İş Modelinin Avantajları Nelerdir?

Tüketiciler elinde olan ihtiyaç fazlası ürünlerini C2C iş modelini benimseyen platformlar aracılığıyla diğer tüketicilere doğrudan pazarlama imkânı bulurlar. Ürünlerini herhangi bir yere götürüp satmaya çalışma gibi bir durum olmaz. Ürünün fotoğraflarını çekip bu platformlara yükleyip diğer tüketicilere sergileyebilirler. Kıyafet, elektronik eşya, araba, motosiklet, ev, saat, kolye, ayakkabı, beyaz eşya ve mutfak gereçleri gibi dilediğiniz çeşit ürünleri kolayca C2C iş modeline sahip platformlardan kolayca satabilir veya ihtiyaçlarınız doğrultusunda dilediğiniz ürünü doğrudan tüketicilerin kendisinden daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. 

C2B (Consumer to Business) İş Modeli Nedir? Örnekleri Nelerdir?

Yazımızda son olarak C2B iş modelinden bahsetmek istedik. C2B kavram olarak İngilizce Consumer to Business kelimelerinin kısaltılmasından gelmektedir. Türkçe olarak tüketiciden işletmeye olarak çevrilebilir. C2B (Consumer to Business) iş modelini, kısaca tüketicilerin firmalara ve şirketlere karşı yaptıkları e-ticaret iş modeli olarak tanımlayabiliriz. C2B tüketicilerin firmalara sunmuş oldukları ürün ve hizmetlerin karşılığında ödeme veya indirimli ürün aldıkları bir e-ticaret modelidir. Tüketicilerden firmalara yapılan ticaret modeli C2B iş modelinde ödeme yapan taraf tüketici değil firmalardır. Firmalar her zaman ödeme yapmak zorunda değildir. Bu ürün veya sunulan hizmet karşılığında indirimli veya ücretsiz ürün gibi çeşitli şekilde karşılığını verebilirler.

C2B (Consumer to Business) İş Modelinin Avantajları Nelerdir?

Firmaların müşterileriyle olan etkileşimi söz konusu olduğu için C2B iş modeli firmalara da değer kazandırır. Marka tanınırlığı ve etkileşimi önemli oranda artar. Firmaların müşterileriyle yapmış oldukları ticaret modelinde müşterileri ve toplum önünde olumlu imajlar sağlanır. İki tarafında kazançlı ayrıldığı C2B iş modelinde, yapılan ticaret son tüketiciden firmaya geçtiği için müşteri memnuniyeti en üst seviyelerde olur.