C-Panel Üzerinden Tam Web Sitesi Yedeği Alma - Yedek Alma - İnternet Sitesi Yedeği Nasıl Alınır - Web Tasarım Ankara

Teknoloji

C-Panel Üzerinden Web Sitesi Yedeği Alma

C-Panel Web Site Yedeği Nasıl Alınır? C-Panel Üzerinden Tam Yedek Alma... C-Panel platformu üzerinden web site yedeği alma konusunda sorulan sorular neticesinde bu yazıyı yazıyoruz. Öncelikle internet sitesi yedeği almak önemli mi sorusuna cevap verelim. Evet... Yapmış olduğunuz proje ne olursa olsun, sıklıkla internet sitenizin ve ona bağlı olan email hesaplarınızın yedeklerini almanız, FELAKET PLANI denilen, yangın, sel ve sunucu firmalarında olabilecek tüm sorunlara karşı sizi koruyacaktır. Çünkü sunucu firmaları hiçbir zaman %100 yedek koruması garantisi haklı olarak vermezler. Bu şartlar altında, görev tabi ki de siz kullanıcılara düşmektedir.

İnternet sitelerinin, web tabanlı yazılımların hatta tüm dijital veri tabanı ile çalışan yazılımların yedeklerini mutlaka sıklıkla almanız gerekmektedir. İşi hiç bir zaman şansa bırakmamanız için, mümkün mertebe, bu basit olan işlemi yapmanızı önermekteyiz.

C-Panel kullanan kullanıcılar için genel yedek alma aşamaları son derece basit bir adım ile, bu işlemi tamamlayabilmeniz için öncelikli adımınız, sunucu firmanızın yada yazılım firmanızın sizlere vermiş olduğu C-Panel giriş adresini açmak ve kullanıcı adı ve şifrenizi oraya girerek ana panele erişim sağlamak olacaktır.

C PANEL TAM YEDEK ALMA AŞAMA 2

1. Açılan Alanda FILE MANAGER ( Dosya Yöneticisi ) alanının üstüne geliyoruz ve FILE MANAGER ( Dosya Yöneticisi ) alanına tıklıyoruz.

C PANEL TAM YEDEK ALMA AŞAMA 3

Resimde görüldüğü, açılan ekranda MAVİ OKLA gösterildiği gibi PUBLIC_HTML klasörünün üstüne gelip mousemizin vasıtası ile Sağa Tıklıyoruz ve açılan alanda, KIRMIZI OKLA gösterilen TAR ARŞİVİ seçeneğini seçerek, YEŞİL ile gösterilen COMPRESS butonuna basıyoruz.

C PANEL TAM YEDEK ALMA AŞAMA 4

Oluşan Public_html.tar adlı klasörü, sağa tıklayıp DOWNLOAD diyerek bilgisayarımıza indiriyoruz.