COM.TR Domaini İçin Gerekli Belgeler Neler - Com.TR Domaini Nereden En Ucuza Alınır - Com.TR Adresi Fiyatı Nedir

Teknoloji

Com.Tr Uzantılı Domainler İçin Gerekli Belgeler ve En Ucuz Nereden Alınır?

Com.Tr Domainler Nereden Alınır? En Ucuz Com.Tr Uzantılı Domaini Hangi Firma Satmaktadır? Com.tr Alan Adı İçin Gerekli Belgeler ve Evraklar Nelerdir?
Com.tr uzantılı domain, adından da anlaşılacağı gibi, Türkiye için satışta olan bir domaindir. Com.Tr domain ile ilgili bilmeniz gereken herşeyi sizler için derledik. Öncelikle Com.Tr domain alan adını almak için, bir kaç tane evrak gerekmektedir. COM/NET gibi uzantılara sahip olan domainlerin aksine, bu alan adı satışı, belge ve evrak ile yapılmakta olup, herkese verilmemektedir.

Bu sebeple de aslında, bir çok firmanın hakları gasp edilmeden, sadece o alan adını almaya hak kazanmış kurum veya kişiler alabilmektedir.
Öncelikle, com.tr alan adını sağlayan kurum, NİC.TR’dir. Yani yeni adı ile, METUNİC VAKFIDIR. Metunic Vakfı ise, ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesine) aittir. Bu hizmeti uzun süredir veren kurum, yeni bir yapılanma ile, METUNİC VAKFINA devir olmuştur. Aslında bu sayede, com.tr domaini almak isteyen bir çok kullanıcı, büyük bir kabustan kurtulmuştur.

Çünkü, NİC.TR nin eski alt yapısı, sonsuz sorunlu ve işleyişi son derece ağır ilerlemekteydi. Bu şekilde olduğu için, com.tr domaini almaktan vazgeçen, bir çok şirket ve bireye’de tanık olduk. Evrak gönderme, evrak alma, üyelik oluşturma ve hatta şifre yenileme işlemleri bile son derece işkence olan NİC.TR şirketinin maziye karışması ile birlikte, bayrağı alan METUNİC ile işler hiçte böyle olmamaya başladı. Çünkü gelişen alt yapısı ile beraber, son derece otomasyonel bir sisteme dönüştürülen, başvuru ve satın alma işlemleri, bizler dahil herkesi sonsuz mutlu etmeye ve kolaylıklar sağlamaya başladı. Bu sayede, com.tr domainini nic.tr den almak istemeyip, farklı domain firmalarına kaçan kullanıcılarda, 3-4 kat para ödemeyi göze alanlar bile, yavaştan METUNİC ile alışverişine devam etmeye başladı.
Bu kısa bilgilendirmenin ardından, geliyoruz com.tr adresi başvuru işlemlerine.

COM.TR DOMAİNİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

 Com.TR Alan Adı Alabilmek İçin Sizlere bireysel/kurumsal olmak üzere İki Seçenek Sunuluyor. Hangisini seçerseniz seçin, olmazsa olmaz olan 2 evraktan bir tanesi

-TİCARİ SİCİL BELGESİ

-MARKA TESCİL BELGESİ  

Bu iki evraktan birine sahip olan kullanıcılar, hemen başvurularını yapabiliyorlar. Öncelikle https://metunic.com.tr giriş yapıp üye oluyoruz. Üyelik işlemleri tamamlandıktan hemen sonra, domain başvurusunu yapıp ödememizi gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte, sizlerden istenen belgelerden birini sisteme yüklüyoruz. METUNİC tarafından gerçekleştirilen kontrollerin ardından ise, eğer uygun bulunursanır, gerekli olan alan ada tahsis formu tarafınıza gönderiliyor ve gerekli olan alanları doldurmanız durumunda, tekrardan METUNİC sistemine yüklüyorsunuz. Bu sayede, ortalama  gün içerisinde domain hesabınıza tanımlanmış oluyor. Tabi bu işlemleri yapmış olmanız, domaine sahip olabileceğiniz anlamı taşımıyor. Çünkü az öncede belirtmiş olduğumuz gibi, sadece uygun bulunanlar bu alanadını alabiliyor. 

En Ucuz COM.TR Domaini Nereden Alınabilir ve Fiyatı Nedir

Az önceki yazımızdada bahsettiğimiz gibi, en ucuz domain, METUNİCTEN satın alınabilir. 

.com.tr Fiyatlarıi;
1 Yıllık ₺29.90
2 Yıllık₺53.90
3 Yıllık ₺77.90
4 Yıllık ₺100.90
5 Yıllık ₺119.90 'dır.

.TR Uzantılı Belgeli Alan Adları Anlamları Nelerdir

Biliyorsunuz ki, com.tr gov.tr gibi bir çok tr uzantılı domain vardır. Peki bunların anlamları nelerdir? 

(METUNİC'ten ALINTIDIR)

  • com.tr: Gerçek ve tüzel kişiler için tahsis edilen esasen ticari amaçlı alt alan adı.
  • net.tr: İnternet üzerinden hizmet veren oluşumlar için tahsis edilen alt alan adı.
  • org.tr: Dernek, vakıf, STK vb. kuruluşlar için alt alan adı.
  • gov.tr: T.C. devleti kurum ve kuruluşları için alt alan adı.
  • bel.tr: İl, ilçe ve belediyeler için alt alan adı.
  • pol.tr: Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı´nın alt alan adı.
  • edu.tr: YÖK tarafından onaylanmış yüksek eğitim kurumları tarafından kullanılan alt alan adı.
  • org.tr: Türkiye Cumhuriyeti devlet kurum ve kuruluşları için alt alan adı.
  • k12.tr: MEB tarafından onaylanmış anaokulu, ilköğretim okulu, lise ve dengi okullar için alt alan adı.
  • av.tr: Serbest avukatlar, hukuk büroları ve kayıtlı avukat ortaklıkları için alt alan adı.
  • dr.tr: Doktorlar, doktor ortaklıkları, hastaneler ve kayıtlı birinci basamak sağlık kuruluşları için alt alan adı.
  • mil.tr: Türk askeri kurum ve kuruluşlar için alt alan adı.