Domain Geçmişi Öğrenme ve Sorgulama İşleme Nasıl Yapılır - Nereden Yapılır

Teknoloji

Domain Geçmişi Öğrenme ve Sorgulama İşleme Nasıl Yapılır - Nereden Yapılır

Domain Geçmişi Sorgulama ve Domain Geçmişimi Nasıl Öğrenebilirim sorusunu hep soranlar için, yepyeni bir yazı paylaştık. Nereden ve nasıl yapılır? Hangi siteden yapılır sorusunun cevabı IWEBSADA.

Domain almadan önce yapılması gereken bir işlem vardır. Mesela bunlardan en önemliside, domain sicilidir. Domain sicili ne olacak ki, birisi kullanmış bırakmış demeyin. Bunun bir çok yasal ve yasal olmayan zorlukları ile karşılaşabilirsiniz. Bunlardan en basiti, arama motorları tarafından ban yemiş, engellenmiş domain adreslerinden birine, hayaliniz olan internet sitesini kurmaya çalışıyor olabilirsiniz. Tabi ki de bu durum, aman aman düzeltilemez durum değil ama, sizi inanılmaz yoracak bir durumdur. O sebeple, domain alırken nelere dikkat etmeliyim sorusuna da cevap vermiş oluyor ve DOMAİN GEÇMİŞİ SORGULAMA diyoruz.

Bunun yanı sıra, alacağınız domain, daha önceki dönemlerde terör, pornografi, farklı işlemlerde de kullanılmış olabilir. Bu sebeple her zaman ilk adımınız domain satın almadan önce, domain geçmişini sorgulamaktır.

Domain geçmişiniz aslında sizin domain adresiniz ile ilgili bir çok avantajıda yanınıza getirebilir. Mesela rütbeli olan bir domaini satın alıyorsanız, o domain ile çok hızlı seo optimizasyonu yapabilir ve son sürat arama motorlarında başa gelebilirsiniz.

Bunları tek tek sıralamak yerine, domain geçmişi sorgulama ve öğrenme sorusunun hemen cevabını verelim sizlere.

Öncelikle en basit site geçmişi öğrenme yollarından bir tanesi site:domaininiz.com yazarak bunu taratmaktır. Eğer ki bloglar da ve farklı platformlarda bir şeyler varsa, bunları görebilmeniz için çokça basit bir DOMAİN GEÇMİŞİ SORGULAMA yöntemidir.

Ama diyorsanız ki, benim domainlerim hangi yıllar kullanıldı. Ortalama trafiği neydi. İşte o zaman hemen https://archive.org/web/ adresine girmeniz gerekiyor. Buradan girerek, domain adresinizi KIRMIZI OK ile gösterdiğimiz alana tıklayarak, kolayca sorgulatabilirsiniz.