Elon Musk Twitter'daki Hissesi Ne Kadar Oldu - Elon Musk Twitter'ı Nasıl Aldı - Twitter Ne Kadara Satıldı

Teknoloji

Elon Musk'ın Twitter'daki Hissesi Ne Kadar Oldu? Twitter Hisse Dağılımı Nasıl Oldu

Merhaba değerli okurlarımız, bu gün ki yazımız SpaceX ve Tesla’nın CEO’su ve yaklaşık 255 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı konumunda bulunan Elon Musk’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformlarından Twitter’ı satın almasıyla alakalı olacak.

Peki ya herkes tarafından aratılan Dünya'nın en zengin iş adamı , Elon Musk Twitter'daki Hissesi Ne Kadar Oldu  Elon Musk Twitter'ı Nasıl Aldı,  Twitter Ne Kadara Satıldı, twitter hisse dağılımı nedir gibi soruların cevabı, IWEBSA YAZILIM EDİTÖRLERİ tarafından ele alındı. Twitter'ın büyük hissedarı kim? sorularını yanıtlıyoruz

Bildiğiniz üzere Musk 4 Nisanda Twitter’a 3 milyar dolarlık bir yatırım yaparak, platformun %9,2’lik kısmının sahibi olmuştu. Musk, bu hamlesiyle %10,3 lük hissesiyle en büyük pay sahibi olan ABD’li yatırım şirketi The Vanguard Group ardından platformun en büyük ikinci ortağı olmuştu. Twitter’ın yönetim kurulu, Elon Musk’ı yönetim kuruluna davet etmişti fakat Musk’ın niyeti bu değildi. Eğer yönetim kuruluna girseydi daha fazla hisse sahibi olamayacaktı. Bunun farkında olan Musk bu teklifi reddetti. Kendisinin amacı “sosyal medyada düşünce ve ifade özgürlüğü” sloganlarıyla Twitter’ın sahibi olmaktı. Nitekim böylede oldu. Twitter yönetim kuruluna yaptığı teklif üzerine masaya oturdular. Bu görüşme neticesinde teknoloji dünyasının dev isimlerinden olan Elon Musk ile Twitter yönetim kurulu arasında hisse başına 54,2 dolar ve toplamda yaklaşık 44 milyar dolar karşılığında platformu satın almak için anlaşmaya varıldı.

Elon Musk 44 Milyar Doları nasıl ödeyecek?

Gelelim bu satın alma işleminin nasıl finanse edileceğine. Anlaşma için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimde 46.5 milyar dolarlık finansmanın taahhüt edildiği belirtildi. Bu finansmanın 21 milyonu öz kaynaklar olmak üzere 33.5 milyar dolarlık kısmını kendi kayraklarıyla karşılayacağı, 13 milyar dolarlık kısmı için ise bazı bankalardan kredi onayı alındığı belirtildi. Ayrıca SEC’e yapılan bildirime göre Musk, Tesla şirketindeki hisselerinden yaklaşık 9.5 milyon adedini satmış bulunuyor. Bu hisselerin mali karşılığı ise 8.5 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Musk’ın, hisse satışlarından sonra Tesla şirketinde yaklaşık %16’lık hissesi kalmış bulunuyor.

Twitter’ın mevcut hisse sahipleri 54,2 dolar karşılığında hisselerini Elon Musk’a satabilecekler. Hisselerini satmak istemeyen pay sahipleri ise artık halka açık olmayan şirketin ortakları olarak kalabilecekler. Eğer sizin de mavi kuşta payınız varsa her bir hissenizi 54,2 dolar karşılığında Elon Musk’a satıp, teknoloji deviyle ticaret yapabilirsiniz.

Peki, bundan sonra ne olacak?

Twitter’ın anlaşmanın detaylarını SEC’e bildirmesi gerekiyor. SEC tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, sürecin bundan sonra nasıl ilerleyeceği konusunda netlik kazanacağı düşünüyoruz. Anlaşma hissedarlar arasında bir oylamaya sunulacak fakat oylamanın ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

Yeni dönemde Twitter’da ne gibi değişiklikler bekleniyor?

Elon Musk, Twitter’ı hali hazırda reklam aracı olarak yoğun şekilde kullanıyordu. Yeni süreçte de bu yönde adımlar atılması bekleniyor. Şuanda Twitter’ı diğer sosyal medya platformlarından ayıran en büyük unsurlardan biri de reklamların hep ikinci planda kalmasıydı. Musk’ın, bu konuyla alakalı değişiklikler yapması zaten bekleniyor.

Diğer bir yenilikte bot hesaplarıyla alakalı olabilir. Musk kısa süre önce attığı bir tweette “Twitter teklifimiz başarılı olursa, spam botlarını yeneceğiz veya denerken öleceğiz” şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Bot hesaplara ve spam mesajlara karşı bir yazılım geliştirme arayışında olacaklarını tahmin edebiliyoruz.

 

“Trumptan Twitter Açıklaması Geldi : Twitter’a Geri Dönmeyeceğim”

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı Trump’ın 6 Ocakta yapılan kongre saldırısının ardından Twitter’a erişimi kalıcı olarak engellenmişti. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra gözler bu konuya çevrildi. Trump, Twitter’a geri döner mi soruları sıkça sorulmaya başlandı. Hal böyle olunca Trump tarafından açıklama gecikmedi. Trump, Elon Musk’ı tebrik ettiğini fakat kendi sosyal medya platformu olan Truth Social’ı kullanmaya devam edeceğini belirtti.


GÜNCELLEME: Elon Musk, Twitter'ı satın alma işlemini askıya aldı. Twitter'daki sahte ve bot hesapların %5'in altında olduğuna ikna edilmek isteyen Elon Musk, satın alma işlemini şimdilik askıya almış bulunuyor. Elon Musk'ın yaptığı açıklamalar analistler tarafından fiyatı düşürmek için yorumlanıyor. Elon Musk'ın soru sordukça endişelerim artıyor şeklindeki açıklaması ise akıllara satın almaktan vazgeçebilir mi sorularını getiriyor.  Twitter CEO'su Parag Agrawal ise bot ve spam hesaplarla mücadelenin devam ettiğini ve her gün ortalama 500 bin hesabın askıya alındığını belirtti. Yüzeysel olarak sahte görünen bazı hesapların gerçek hesaplar olması nedeniyle bu işlemin zorluğuna dikkat çekti. 

Gelişmeler şimdilik bu kadar. Twitter ve Elon Musk’la ilgili güncel haberleri paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takipte kalabilirsiniz.