GOOGLE PLAY STORE AÇILMADIĞINDA NELER YAPILIR? PLAY STORE HESABIM AÇILMIYOR

Teknoloji

GOOGLE PLAY STORE AÇILMADIĞINDA NELER YAPILABİLİR ?

Google Play Store neden açılmıyor ? Google Play Store neden durduruldu ? Play Store  niye çalışmıyor? Google hesabımı nasıl sıfırlarım ? Google Play Store  verileri nasıl temizlenir?

Google Play Store uygulamaları  durdurma nasıl yapılır? Google hesabı nasıl kaldırılır ? Androıd telefonlarda Google Play Store durdurulması neden olur?

Akıllı telefonlar hayatımızda işimizi kolaylaştırsa da bazen sıkıntı yaratabiliyor Her Androıd kullanıcısının hayatında  1 kere de olsa yaşadığı  Google Play  Store açılmıyor veya durduruldu sorunu başına gelmiştir . Bu sorunun bir çok sebebi olabilir.  Böyle bir sorunla karşılaştığımız da neler yapabiliriz bi  bakalım .

Yapmanız Gerekenleri Sıralayalım

1. İnternet bağlantınızı kontrol ediniz .

Wİ-Fİ yada mobil verinizi kapatıp tekrar açmayı deneyin .

2. Tarih ve saat ayarlarını kontrol ediniz .

Cihazınızın Ayarlar kısmından Tarih ve saat kısmını bulun ve otomatik ayarlama kısmının  açık olup olmadığını kontrol edin .( Değil ise aktifleştirin )

         3.  Google Play Store ’un önbelleğini ve verilerinizi temizleyiniz.

Cihazınızın Ayarlar kısmından Uygulamalar Ve Bildirimler kısmını açın ,açtıktan sonra  Tüm Uygulamaları Göster seçeneğine dokunun . Google Play Store seçeneğini açın ve Depolama alanı kısmından Önbelleği temizleme ’ye  dokunun , ve Verileri Temizle deyin ve  Google Play Storu yeniden  açın  ve indirme işlemini tekrar gerçekleştirin .

 4. Google Play Hizmetleri’nin Önbelleğini ve Verilerini temizleyiniz.

Google Play Hizmetleri’nin Önbelleğini ve Verilerini temizleyiniz, cihazınızın Ayarlar kısmından Uygulamalar Ve Bildirimler kısmını acın daha sonra Tüm Uygulamaları Göster veya Uygulama Bilgisi’ne  dokunun . Google Play Hizmetlerini seçin ,Depolama Alanı veya Depolama  alanı ve Önbelleği temizle deyin .Daha sonra Depolama Alanı Temizleme >Tüm Verileri Temizleme>Tamam’a dokunun ve Google Play Storu yeniden  acın  ve indirme işlemini tekrar gerçekleştirin .

 5. Google Play Store Güncellemelerini kaldırınız.

Cihazınızın Ayarlar kısmından Uygulamalar Ve Bildirimler açın, Google Play Store açın , ekranın üst kısmında Diğer (üç nokta) kısmına basın ve Güncellemeleri Kaldır deyin ardından Google Play Storu yeniden  açın  ve indirme işlemini tekrar gerçekleştirin .

6. Google Hesabınızı Kaldırın.

Cihazınızın Ayarlar  kısmından Hesaplar ‘ı açın .Kaldırmak istediğiniz hesabı seçin ve Hesabı Kaldır deyin .

( Yaptığımız bu işlem sadece Google Play Store , değil bütün telefonunuzdaki Google Hesabınızı sıfırlanır . Bu yüzden işleme başlamadan önce kullandığınız hesapları bildiğinizden  ve yedeklediğinizden  emin olun . )