Instagram Hesabını Koruma - Instagram Hesabının Güvenliğini Arttırma - Çalınmasını Engelleme

Teknoloji

İnstagram Hesabımın Çalınmasını Nasıl Engellerim? İnstagram Hesabını Koruma

İnstagram hesabınızı koruma, güvene alma ve güvenilir hale getirme gibi bir çok işlemin yanı sıra, Instagram Hesabım Nasıl Çalındı sorusunun cevabınıda vererek bu makalemize başlayacağız. Türkiye'nin en büyük yazılım şirketlerinden birisi olan IWEBSA YAZILIM A.Ş. editörleri, sizler için bu yazıyı derledi. Bu yazıyı dikkatli okumanız durumunda, profilinizin art niyetli kişilerin eline geçmesini, %100 olarak engelleyeceğinizi belirtmek ister ve sizlere iyi okumalar dileriz. 

INSTAGRAM HESABIM NASIL ÇALINDI ve ÇALANLAR KİM SORUSU İLE BAŞLAYALIM

Sevgili okurlarımız. Aslında bir sonraki yazımız İnstagram Hesabımın Çalışmasını Nasıl Engellerim? İnstagram Hesabımı Güvene Almak değildi ama maalesef günümüzde artan hesap çalınma işleri ve herkesin yaşamış olduğu mağduriyet sebebi ile, bu yazımızı araya almak zorunda kaldık. Öncelikle, İnstagram Hesabım Hackerlar tarafından çalındı diye düşünüp, kendinizi biraz daha iyi hissetmeye çalışsanızda, size çok kötü bir haberimiz var ki, İnstagram Hesabınız Hackerlar tarafından çalınmadı.

Sizler kendi şifrenizi tanımadığınız kişilerin eline kendiniz verdiniz ama bundan haberiniz yok deyip, bir tebessüm ile yazımıza devam ediyoruz.

Hiçbir kimse, kolay kolay instagram şirketi gibi devasal bir şirketin sunucularına saldırı düzenleyip, sizlerin bilgilerini çalabilecek konumda değildir. Bunu gerçekten yapabilecek olan kişiler ise zaten gerçek Hacker’lardır ve onlarda zaten sizin şahsi resminizi paylaştığınız, profiliniz ile uğraşmazlar. Yada diğer bir deyiş ile, NEDEN SİZİN PROFİL’iniz ile uğraşsınlar? Adamların işi gücü mü yok?

Peki o zaman benim hesabım nasıl çalınıyor…

Şimdi geldik asıl meseleye. Sizin hesabınız çalınmıyor. Yazının ilk başında da belirttiğimiz gibi, sizler haberiniz olmadan kendi şifrenizi kendiniz adamlara veriyorsunuz ve bu kişilerde kişisel bilgilerinizin şifrelerini değiştirerek, sizlerin INSTAGRAM HESABINIZA girişinizi engelliyorlar. Bir diğer değiş ile, OLTALAMA TEKNİĞİ İLE HESABINIZ ÇALINIYOR. Bunun için hiçbir hacker vasfına, hatta bilgisayar ve yazılım bilgisine hiç kimsenin ihtiyacı yok…

Peki nasıl oluyor bu oltalama tekniği?

Aslında yaptıkları pek bir şey yok. İnstagramın logosunu kullanarak sizlere yukarıdaki görselde olduğu gibi bir resim gönderiyorlar. Birde sizlere bir link veriyorlar. Diyorlar ki, SİZ PAYLAŞIM İHLALİ YAPTINIZ, BUNU ÇÖZMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPINIZ. Ehh sizlerde adamların sitesine giriyor ve instagram sandığınız o siteye kullanıcı adı ve şifrenizi yazıyorsunuz. Bundan sonraki süreçte ise, sizin instagrama girdiğinizi sandığınız anda, şifreniz ve bilgileriniz kötü niyetli şahısların veri tabanına kaydoluyor ve onlarda şifrenizi görüp gerekli olan değişimi yaparak hesabınıza erişiminizi engelliyorlar. Kısacası, instagram hiçbir zaman size ihlal bildirimini mesaj olarak göndermez. Bu sebeple yapmanız gereken nedir; TIKLAMAMAK. ŞİFRENİZİ İNSTAGRAM UYGULAMASI HARİÇ HİÇ BİR YERE YAZMAMAKTIR.

Ve oltama tekniği ile hesap çalma işlemi nedir sorusunun cevabını da aslında sizlere vermiş oluyoruz… Balıklı oltasını denize atıyor. Binlerce balıktan hangisi oltaya takılırsa, onu yakalıyor.