İnternet Explorer Ne Zaman Kapanıyor - İnternet Explorer Neden Kapanıyor - Kapanma Tarihi Nedir

Teknoloji

İnternet Explorer Ne Zaman Kapanıyor - İnternet Explorer Neden Kapanıyor - Kapanma Tarihi Nedir

Yılların internet tarayıcısı olan, chrome gibi tarayıcılar yokken piyasada var olan olan İnternet Explorer ne zaman kapanıyor. İnternet Explorer neden kapanıyor. Microsoft İnternet Explorer yerine yeni bir tarayıcı mı kullanacak? Gibi soruların tamamının cevabı burada. İnternet Explorer ne zaman kapanacak?

İnternet Explorer Neden Kapanıyor? Ne Zaman Kapanacak? İnternet Explorer'ın kapanma tarihi nedir. İnternet Explorer Hangi firmaya ait.

Windows 95 ile piyasaya sürülen İnternet Explorer çok uzun yıllar, piyasada tek olma özelliğini korudu. Tabi ki o süreçte internetin daha gelişmemiş olması, arz talep ilişkilerindeki piyasa açığını öngörmek için çok düzgün bir zaman değildi. Benim görüşüme göre, tekelleşmiş bir sistem ve ne olursa olsun onu kullanmaya mecbur kalan, henüz diğer tarayıcıları net bilmeyen bir topluluk mevcuttu.

Bununla birlikte, alternatif olarak görülen Mozilla Firefox tarayıcısı dahil İnternet Explorer’dan çok çok geride olan, kişilerin ağır olduğunu düşündüğü bir tarayıcı idi.  Lakin Mozilla Firefox şirketi tabi ki İnternet Explorer gibi, aynı hataları yapmak yerine, yapmış olduğu analizler ile her geçen dönem biraz daha piyasada yer edinmeye başladı. Aslında bu çok basit gibi görünen bir konu olsa da, zaman geldiğinde İnternet Explorer gibi piyasa da tekelleşmiş olan şirketlerin tahtlarını ufaktan sarsmaya başlayacaktı…

İnternet çağı ilerledikçe, insanlar internet konusunda daha da bilinçlenmeye başladıkça, haliyle gereksinimler artmaya başladı. Tabiki bu gereksinimler sadece insanları etkileyen gereksinimler değil, gelişen yazılım teknolojisini de sonsuz etkileyen gereksinimlerdi. Ama Microsoft hala İnternet Explorer için gelişimler yapmak yerine, var olanı saçma sapan sürüm güncellemeleri ile güncellemeye devam ediyor ve en önemlisi de, 2018 senesine kadar cloud tabana tam geçemediği için, kullanıcıların bilgisayarlarında eski sürümler kalmaya devam ediyordu.

İnternet Explorer Ne Zaman Kapanıyor - İnternet Explorer Neden Kapanıyor - Kapanma Tarihi

Hal böyle olunca, İnternet Explorer’da bozulan internet siteleri artmaya ve ciddi sonuçlar vermeye devam ediyordu. Ayrıca Microsoft ekibi ısrarla İnternet Explorer Güvenlik Duvarına seçenekler koymak yerine, o pakette ne varsa, kullanıcılara dayatmaya devam ediyordu. Hal böyle olunca yavaş açılan bu tarayıcı, 2012 sonlarına doğru gelişen yazılım dili teknolojileri ile, daha da ağırlaşmaya başlamıştı. Bu süreçte yavaşça tozlu rafların yerini tutan İnternet Explorer için kapanma biraz daha netleşmeye başlamıştı…

Bu süre içerisinde, bizim her şeyimiz var ama tarayıcımız yok diyen Google, Chrome isimli tarayıcısını 2012 senesinde piyasaya sürerek, arama motoru avantajını kullanarak bir adım attı. Bu adımla birlikte, Dünya piyasasının % 50 sini götüren İnternet Explorer bir anda pastayı Google şirketine kaptırmaya başladı.

Her geçen gün kendini geliştiren Google Chrome ekibi, bir süre sonra İnternet Explorer kullanıcılarının %40 kadar potansiyelini kendine çekmeye başladı. Hız ve cloud bakımından bir çok hizmeti paket olarak sunan Google, tarayıcıları üzerinden kullanıcılarının tüm işlemlerine ulaşabilme komplike sistemi ve kolay kullanımı ile, piyasayı kastı kavurdu.

İnternet Explorer Ne Zaman Kapanıyor - İnternet Explorer Neden Kapanıyor - Kapanma Tarihi

Bu hatayı biraz geç algılayan Microsoft’un İnternet Explorer tarayıcısı için, rafa kalkma vakti daha da çok gelmişti… Online oyunlarda yaşattığı aksaklıklarla, Z kuşağını da kaybeden bu şirket, bir süre sonra 15 Ocak 2020 tarihinde MİCROSOFT EDGE tarayıcısını piyasaya sürdü. Ama tabi ki, bir markanın imajı bir kez sarsıldığı zaman bir daha toparlamak ilki gibi kolay olmaz sözü ile birlikte, bir türlü dikiş tutamayan EDGE, saçma sapan tarayıcı mantığından kurtulamadı ve Google Chrome kullanıcıları da, Chrome programını bırakmayınca, dükkanı kapatma kararı aldı.

Peki Ya İnternet Explorer Kapanma Tarihi ne zaman veya İnternet Explorer ne zaman kapanıyor diyen kullanıcılar için tarih nedir.

Üzülerek diyorum ki, 15 Haziran 2021 tarihinde İnternet Explorer aramızdan kalıcı olarak ayrılıyor. 2022 Haziran ayına kadarda artık tamamen windows cihazlardan silinmiş olacak.