OVHCLOUD Sunucu Firmasında Büyük Yangın - Dünyanın En Büyük Sunucu Şirketinde Yangın

Teknoloji

OVH CLOUD Sunucu Firmasında Büyük Yangın

Dünya’nın en büyük sunucu firmalarından birisi olan Fransa Merkezli OVH CLOUD firmasında, yangın çıktı. Çıkan bu yangında 3000’e yakın sunucu kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili net bir hasar henüz tespit edilmemiş olsa da, 3000 adet sunucunun olduğu A DEPOSU’nun komple yandığı bilgisi geldi.
Fransa’da bulunan ve Dünya’nın en büyük sunucu şirketinden birisi olan OVH CLOUD, yangın öncesinde halka arz edilmek için hazırlıklara başlamıştı. Bununla birlikte, şirket nasıl bir politika izleyecek, henüz kimse tarafından resmi olarak açıklanmadı.

Milyonlarca internet sitesi ve milyonlarca özel program datası barındıran OVH CLOUD şirketi, yanan yedekleme sunucularının bir kısmında bulunan yedekleri, geri getiremiyor. Bununla birlikte, bir çok büyük pazaryeri, eticaret şirketi, depo şirketleri, işlem yapamaz hale geldi.
"Yangın SBG2'yi yok etti. SBG1'in de bir bölümü hasar gördü. İtfaiyeciler yangının SBG3'e yayılmasını engellemeye çalışıyor. SBG4 etkilenmedi" yazdı ve şunları ekledi: "Şu anda tesise giremiyoruz. Bu yüzden SBG1, SBG3 ve SBG4 çalıştırılamıyor." Açıklamasını yapan şirket, nasıl bir politika izleyecek, tartışılıyor.
Çıkan yangının ardından, WORDPRESS gibi uygulamalara eklenti sağlayan, şirketler neredeyse hizmet veremeyecek durumda.
Bu olaydan sonra herkesin kesintisiz yedek alması gerektiğini, çünkü hiçbir sağlayıcı %100 veri koruma garantisi vermeyeceğini bilmeniz gerekmektedir.
İşin boyutuna, yazılımlarınızın veri güncellenme durumuna göre yedek almak, her zaman hayat kurtarır.