cPanel Web Mailde İmza Oluşturma ve Logo Ekleme

E-Mail

cPanel Web Mailde İmza Oluşturma ve Logo Ekleme

Outlook ve mobil cihazlarınızın haricinde kullabileceğiniz alternatif mail sistemi olan web mail, cpanel veya direct admin tarafından sağlanmaktadır. Bu kısımla ilgili olarak webmail’e imzamı ve logomu nasıl yüklerim ve ne şekilde kullanabilirim diyen kullanıcılarımız için hazırlamış olduğumuz rehber aşağıdaki gibidir.
Öncelikle web mail’e logo yüklemesi yapmak için, yazılım firmanızdan düzenleyebileceğiniz bir kaynak kod alanı talep etmeniz, sizlerin işini oldukça kolaylaştıracaktır. Çünkü webmail kullanan kullanıcılar, imza kısmından ne kadar logolarını yükleseler de, bunun düzgün bir şekilde görüntülenebilmesi, ancak kaynak kodlu yapacağınız işlemle mümkündür. Öncelikle www.domaininiz.com.tr/webmail şeklinde giriş yapıp, sizlere verilen kullanıcı adı ve şifreniz ile, sisteme erişiyorsunuz.
Bunun ardından, aşağıdaki gibi görselde MAVİ OK İLE BELİRTİLMİŞ AYARLAR sekmesine tıklıyoruz. Hemen ardından açılan sekmede KIRMIZI OK İLE BELİRTİLMİŞ KİMLİKLER sekmesine tıklıyoruz ve açılan alanda YEŞİL OK ile gösterilmiş olan alanları dolduruyoruz. Bununla birlikte PEMBE OK ile belirtilmiş olan kısıma tıklıyoruz ve ikinci aşamamız olan kısma geçiyoruz.

Kaynak Kodundan İmza Görseli Ekleme ve Düzenleme

Açılan ekranda MAVİ OK ile gösterilen kısma ve KIRMIZI OK ile gösterilen alana tıklıyoruz. Açılan kısımlarda, görselinizi bilgisayarımızdan seçerek ekliyoruz ve yüklenen görselin üstüne tıklayarak KAYDET diyoruz.

İmza Yazısı Ekleme ve Kaynaktan Düzenleme

Bununla irlikte eklenen resmimizin üstüne yada altına, tüm yazmak istediklerinizi yazabilir ve kalınlığı inceliği belirtebilirsiniz. Eğer ki, yazıların arasında boşluk olmasını istemiyorsanız, KIRMIZI OK ile gösterilen alandan kaynak kısmına tılayarak firmamızın size vereceği kodu komple yapıştırabilir ve gereken yerleri, kendi adınız ile düzenleyebilirsiniz. İşlemlerin ardından KAYDET demeniz gerekmektedir.