Şirket Mailleri Outlook Programına Nasıl Kurulur - Kurumsal Mail Outlook Kurulumu

E-Mail

Şirket Mailleri Outlook Programına Nasıl Kurulur - Kurumsal Mail Outlook Kurulumu

Günümüzde sıklıkla sorulan sorulardan bir tanesi, şirket mail hesabımı, Outlook programına nasıl kurabilirim ibaresidir. Şirket mail hesabını Outlook sistemine kurmak için, yapmanız gerekenler, kurumsal mail bilgilerinizi ve sizlere verilen imap/pop3 bilgilerini hazırlayarak, bu yazının devamını okumaktır.


IWEBSA YAZILIM olarak, iki farklı sunucumuz ve iki farklı sunucu panelimiz vardır. Bunlardan bir tanesi DIRECT ADMIN, diğeri ise CPANEL dir. Direct admin kullanıyorsanız, şirketimiz tarafından verilen imap ve pop3 bilgileri, mail.firmaisminiz.com dur. Eğer ki domain uzantınız farklı ise, mesela .net domaini kullanıyorsanız, sizin eposta ayarlarınız mail.firmaismi.net olarak yapılanır. Aynı şekilde, Cpanel kullanıyorsanız ise, mail kurulumunuz için verilen imap/pop3 bilgileriniz, yani gelen ve giden posta sunucunuz ger-hilda.guzelhosting.com dur.
Bu şkş mail sunucudan, hangisi dizlere iletilmiş ise, Outlook kurulumunuzu yaparken, gelen ve giden postasına o mail sunucusunu yazmanız gerekmektedir. Örneğin IWEBSA YAZILIM internet sitesi, direct admin hesabında olduğu için, mail.iwebsa.com adresi, şirketimizin mail sunucu adresidir ve biz bu eğitimi verirken, bu adresi kullanacağız.
Kısacası, mail sunucu işlemlerinde, sizden istenen GELEN/GİDEN posta sunucusuna, sizlere verilen adresi yazıyorsunuz.
 

Kurumsal Şirket E-POSTA Hesabının Outlook Programına Kurulması

1. Öncelikle, Outlook programını açıyoruz.
2. Outlook programı içerisinde yer alan, sol üst köşedeki DOSYA sekmesine tıklıyoruz.
3. Açılan Alandan HESAP EKLE yazan sekmeye tıklıyoruz.
4. Karşımıza 2 adet seçenek çıkacaktır. Çıkan seçeneklerin 2.si olan ELLE KURULUM VEYA EK SUNUCU TÜRLERİ seçeneğini seçip, ileri diyoruz.
5. Açılan alanda, POP veya IMAP seçeneğine tıklıyor ve ileri diyoruz.
6. Açılan sayfada, alt resimdeki gibi, bütün alanları dolduruyorsunuz. Doldurma işleminin ardından, DİĞER AYARLAR butonuna basarak işleminize devam ediyorsunuz.
 

7. Açılan alanda, görselde göründüğü gibi öncelikle GİDEN SUNUCUSU sekmesine basıp, MAVİ okla göstermiş olduğumuz, alanı dolu hale getiriyoruz.

8. Aynı ekranda, hemen sağda bulunan GELİŞMİŞ sekmesine tıklıyoruz ve GELEN SUNUCU (POP3) yazan alana 110, GİDEN SUNUCU (SMTP) yazan alana 587 yazıyor ve TAMAM butonuna basıyoruz.

9. Son olarak HESAP AYARLARINI SINA diyerek, işlemin otomatik olarak kontrolünü sağlıyor ve yeşil tik işaretinin olması ile beraber, kapat deyip, aşağıda bulunan ileri butonuna basarak işlemi tamamlıyoruz.
*** Eğer bir noktada arıza çıkarsa, bu yazıyı tekrar kontrol ederek, yaptığınız işlemleri gözden geçirmeniz gerekmektedir. Yine sorun yaşamanız durumunda, kullanıcı adı ve şifreniz ile www.support.iwebsa.com adresine giriş yaparak bildirim açmanız gerekmektedir.