Outlook Üzerinden Şirket Mail ( E-Posta ) Yedekleri Nasıl Alınır? Outlook Kurumsal Mail Yedeği Alma

E-Mail

Outlook Üzerinden Şirket Mail ( E-Posta ) Yedekleri Nasıl Alınır? Outlook Kurumsal Mail Yedeği Alma

Dünya’da en yaygın kullanılan masaüstü kurumsal mail sistemlerinden biri olan Outlook programı, hemen hemen iş hayatındaki herkesin bir vazgeçilmezi haline geldi. Mükemmel bir yol arkadaşı olan Outlook programının, birde ciddi dezavantajları mevcuttur. Bunlardan bazıları, gelen kurumsal mail hesaplarına ait postaların, direk olarak Outlook üzerine kaydedilmesi ve bu sebeple bilgisayarda olabilecek olan sorunlarda, harddisk bozulmalarında yada farklı durumlarda, o verilerinde onunla birlikte gitmesidir.

Bu sebeple, yapmanız gereken en temel unsur, OUTLOOK ÜZERİNDEN KURUMSAL MAİL YEDEKLERİNİZİ alıp, farklı bir cihaza kaydetme.

Çok basit bir işlem olan Outlook mail yedekleme işlemini aşağıda adım adım inceleyerek yapabilirsiniz.

Lütfen yedeklerinizi, mümkün mertebe harici bir diskte tutmaya özen gösteriniz ve bu işlemi ne kadar sık yaparsanız, o kadar eliniz rahatlayacaktır.

Outlook Üzerinden Kurumsal Mail Yedeği Alma 

Öncelikle Microsoft Outlook programımızı açarak, sol üst köşede yer alan, DOSYA sekmesine tıklıyoruz ve açılan alanda AÇ VE DIŞARI AKTAR Butonuna Basıyoruz. Hemen ardından MAVİ kutucukta yer alan İÇERİ VE DIŞARI AKTAR butonuna tıklayarak işlemimize başlıyoruz. Alt Resimden İnceleyebilirsiniz.



2/3 ADIM OUTLOOK MAİL YEDEĞİ ALMA

İkinci aşamamızda, açılan alandan KIRMIZI kutu ile gösterdiğimiz gibi DOSYAYA VER alanını seçerek İLERİ tuşuna basıyoruz ve açılan alandan OUTLOOK VERİ DOSYASI PST  ifadesine tıklayarak ileri diyoruz.

4. ADIM OUTLOOK MAİL YEDEĞİ ALMA

Bu işlemde ise, resimde gösterildiği gibi e-posta adresinin üstüne tıklayarak seçip, ileri tuşuna basarak işlemimize devam ediyoruz.

5. ADIM OUTLOOK MAİL YEDEĞİ ALMA

Kırmızı Kutu ile göstermiş olduğumuz alandan, dilerseniz dosyanızın nereye kaydedileceğini seçebilir, dilerseniz de dosya yolunu bir yere not alarak SON butonuna tıklayabilirsiniz.

6. ADIM OUTLOOK MAİL YEDEĞİ ALMA

Bu kısımda ise, dilerseniz mail dosyalarınızın güvenliği için şifre koyabilir, dilerseniz de şifre koymadan  TAMAM butonuna basarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kolay Gelsin :)