Şirket Maillerini iPhone Cep Telefonlarına Kurma - iPhone Şirket Postası Kurulumu

E-Mail

Şirket Mailini iPhone Cep Telefonuna Nasıl Kurabilirim

Hergün kesintisiz sorulan sorulardan bir tanesi de, kurumsal e-posta hesaplarının, yani şirket mail hesaplarının iphone cihazlara nasıl kurulduğu. Çoğu kullanıcının gözünde büyüttüğü ios (iphone) cep telefonlarına şirket mail hesabının kurulma işlemi aslında oldukça basit. 

iPhone cep telefonumuzun ayarlamalarını yapmadan önce, adınız@firmaismi.com uzantılı e-posta bilgilerinizi ve mail sunucu bilgilerinizi yanınıza almanız gerekmektedir. Iwebsa Yazılım olarak, 2 farklı sunucumuz bulunmakta ve smtp/pop3 alanları için iki adet mail server verilmektedir. Bunlardan birincisi, mail.firmaismi.com ve diğeri ise ger-hilda.guzelhosting.com 'dur. Biraz sonra görsellerde kuracağımız alanları eksiksiz doldurmanız ve şifrenizi düzgün girdiğinizden emin olmanız gerekmektedir. 

iPhone Cep Telefonlarına Kurumsal Mail hesabının Kurulması;

1.) Ayarlar butonuna tıklıyoruz. 

2.) Mail başlığını buluyoruz. 

3.) Hesaplar başlığına basıyoruz. 

4.) En alta bulunan Hesap Ekle'ye tıklıyoruz. 

5.) En altta bulunan Diğer seçeneğine tıklıyoruz.

6.) Açılan ekrandan Mail Hesabı Ekle butonuna basarak işlemimize devam ediyoruz.

Öncelikle, resimde göründüğü gibi, Adınızı, sizlere Iwebsa Yazılım tarafından verilmiş olan mail adresinizi ve şifrenizi eksiksiz yazıyoruz. Şifre, random (otomatik) şifre olacağı için, bir alana bu bilgileri kopyalayıp, yapıştırarak ilerlerseniz, hata yapma olasılığınızı en aza indirgemiş olursunuz. 

Seçeneklerden IMAP olarak devam ediyoruz. Hemen ardından, alt ekranda göründüğü gibi, tüm alanları eksiksiz dolduruyorsunuz. Konunun başında bahsetmiş olduğumuz gibi, gelen/giden sunucu alanına, sizlere ne verildi ise onu yazıyorsunuz. Bizlerin, mail.iwebsa.com demesi, test mail hesabımızın iwebsa yazılım şirketine bağlı olmasından dolayıdır. Bu alanları doldurduktan sonra ise sağ üst köşede yer alan Sonraki butonuna basarak, işleminize devam ediyorsunuz. 

***Not : Bu işlem bitene kadar ekranı kapatmamanız gerekmektedir. Olası bir durumda, SSL OLMADAN DEVAM ET seçeneği çıkarsa EVET butonuna basarak devam ediniz. Çıkabilecek arızaları önlemek için, lütfen girmiş olduğunuz verileri kontrol ediniz. 

İşlemin başarılı olması durumunda, bütün alanlarda Yeşil Tik işareti olacaktır ve sizlerin Kaydet diyerek mail kurulum işlemini bitirmeniz yeterli olacaktır.