Wordpress Site Nedir? Wordpress'in Dezavantajları Nelerdir? Ucuz Etin Yahnisi Nasıl Olur

Teknoloji

Wordpress Çöplüğü Nedir? Wordpress Dezavantajları Nelerdir?

Wordpress Sitelerin Dezavantajları Nelerdir? Telif Sorunu Yaşar Mıyım? Maalesef bir yazılım şirketi olarak, özel yazılımlar üretiyor ve wordpress siteler yüzünden olan mağduriyetleri sonuna kadar yeni gelen müşterilerimizde görüyoruz. Konu böyle olunca, bir çok insan mağdur edilince, neden wordpress internet sitesi yaptırmamanız gerektiği yönünde bir makale yazmak istedik. Çünkü, hem paranız, hem emeğinizin boşa gideceği bir sistem için, siz kullanıcıları erkenden uyarmak bizlerin bir nebze görevidir. Bu sebeple bu yazımızı biraz geniş tutacağız ve buradaki amacımızın, artık Türkiye’de Wordpress site kurup, hazır modülleri indirip, yazılımcı yada yazılım firmasıyım diyerek bir çok kullanıcıyı mağdur etmelerinin önüne geçmektir. Çünkü, bazı durumlar var ki, insanların her şeyi sil baştan yapması da ne yazık ki yetmiyor ve tonlarca yükledikleri evraklar, yazılar, dosyalar, çöp oluyor. Bunun için WORDPRESS web sitesi ve alışveriş sitesi yapılan web siteleri ve alışveriş sitelerindeki bütün dezavantajları sizlere yazacağız. Günümüzde artık bu tip mağduriyetler yüzünden, dürüst ve işini hakkı ile yapan yazılım şirketi ve meslektaşlarımızın da genellemeye tutulmaması için, bu yazıyı seve seve yazıyoruz.

Öncelikle şunu belirtelim ki, WORDPRESS sitelere vermiş olduğunuz ödeme ne kadar ucuz yada pahalı olursa olsun, sizler aslında kocaman bir çöplüğe ve emek hırsızlığına para ödüyorsunuz. Bu emek hırsızlığı sadece sizin vermiş olduğunuz emek değil, bu siteleri asıl tasarlayan ve hiçbir telif hakkı almadan, daha doğrusu alamadan, sizlere KENDİ YAZILIMIMIZ DİYE sunan çakma yazılımcı ve yazılım şirketlerinin bir çok kişinin vebaline girmesi ile oluşuyor. Gerçek yazılım şirketleri ve özel yazılımlar, web siteleri üreten ve bu iş için ciddi bir emek sarf eden meslektaşlarımızın da diline tercüman olmuş olacağız. Adım adım size WORDPRESS rezilliği ve Dolandırıcılığını, Mağduriyetini yazmaya başlıyoruz.

Bu yazımızı, yazılım nedir bilmeyen, ucuza yazılım yaptırıyoruz diye sevinen kullanıcıların bizzat okumasını tavsiye ediyoruz ki, ileride bir gün başlarına gelecek olan sorunları önceden görsün, yaptırmaktansa, hiç yaptırmamanın daha mantıklı olacağını anlasınlar istiyoruz.

Not: Bazı kurumlar bu yazımızı tenzi ediyoruz. 

Wordpress Siteleri Nedir – Dezavantajları Nelerdir? Ne Gibi Sorunlarla Karşılaşabilirim

Wordpress Siteleri Nedir – Dezavantajları Nelerdir? Ne Gibi Sorunlarla Karşılaşabilirim

Wordpress, GPL lisanslı, PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir kişisel yayın sistemidir. Aslında Wordpress bir blog sistemi olarak çıkmıştır. Sonraki aşamada, ufak tefek temalar ile giydirilebilir bir yazılım haline gelmiş ve yazılım bilgisi aramadan kurulabilen, Google seosu konusunda başarılı bir yapı olmuştur. Tabi ki, bu yapı uzun bir süre sürmüş ve artık yavaşça, yazılım bilmeyen ama yazılımcı diye gezinen firma ve kişilerin esiri olmuştur. Tabi ki hal böyle olunca, Google’da desteğini kesmiş ve Wordpress artık bir çöp yığını haline gelmiştir.

Şöyle düşünürsek eğer, herkes aynı ürün üzerine talep ve arz yaparsa ne olur? Fiyat yükselir. Ama eğer ki bu bir seo destekli blog ise, o zaman Google yavaşça HERKESTE AYNISI VAR diyerek, bu sistem üzerindeki ciddiyetini kaybeder ve öylede oldu. Kaybetti!

Kişilere ve firmalara, profesyonel internet sitesi satıyoruz diyip, internetten 5 dk de indirip 10 dk de kurdukları ve hadi temaların bulunması ve giydirilmesi derken, 5 saatte kurulan bu web siteleri, artık herkesi son derece mağdur etmeye ve asıl sorun ise, bunu yapan KENDİMİZ YAPTIK diye müşterilerine, sanki özel yazılmmış gibi satanlarla piyasa dolup taştı.

Öyle ki, Avustruya ve Amerika gibi ülkelerde yaşayan müşterilerimizden bir tanesi 8000 Euro, Amerika ise 4000 dolar verip, sanki kendileri için özel yapılmış bu sitelerin ve çakma yazılımcılarının gazabına uğradı.

Asıl kötü olan da, 8000 Euro veren bir müşterimiz, büyük bir çalışma ile 1800 adet ürün girdiği eticaret sitesinin, şişlikten, spamdan ve telif haklarından dolayı kullanamamış olmasıdır.

Tahmini olarak ucuz etin yahnisini yiyen kullanıcımız, 1.000.000 EURO üzerinde zarar etmiş ve, ona özel yazılım diye sattıkları 30 dk lik kurulumlu Wordpress sitecilerine dava açmıştır.

Bunun yanı sıra, Psikolojik ve maddi zararlarının yanı sıra, ödemesini de geri alamayan müşterimiz, kara karasıfırdan özel kodlama yapan ve buna taahhüt veren şirketimiz ile çalışmaya başlamıştır. Hem eski siteye, hemde yeni siteye para ödemiştir. Kısacası, kendini bilen bir yazılım şirketine gidip, o paranın yarısına bile yaptırması belki de mümkün olacak iken, hem zaman, hem maddi ve manevi kayıp vermiştir.

Kısacası, durumun ana özeti, bir gün Wordpress sisteminize bir modül yaptırmak istediğinizde, o modül geliştirilemediği zaman, işte o an pişmanlık yaşamak yerine, hiç yaptırmamanız çok daha sağlıklı olacaktır. Bunun yanı sıra, Aynı müşterimizin yaşadığı ikinci sorun ise, WEB WIEW mobil uygulama istemiş ama, WORDPRESS i yine bizim gibi çöplük olarak gören Google ve APPLE şirketleri, mobil uygulamalarını kabul etmemiştir.

Kısacası, bu sisteme biz düşman değiliz. Google ve APPLE bile tiksiniyorlar.

Bunun yanı sıra, Wordpress gibi sistemler, herkesin geliştirmesine açık olduğu için, sistemde olan virüsler, açıklar hiçbir türlü kapatılamazken, buna ETİCARET sitesi kurup, en riskli işlerden birisi olan bu ticaret yönteminde, herkesin vebaline giren cesur ama çakma yazılımcılar, yine aynı kişileri mağdur etmiştir.

Kredi kartı ve kişisel verilerin çevrildiği bu sistemlerde, düşünsenize ; tonlarca açık var ve her an sizin bilgileriniz ve müşterilerinizin verileri çalınabilir… Özellikle KVKK ORG gibi sıkıntılı bir kurumun, eline düşmenizi de hiç düşünemiyoruz. Peki ya, çakma yazılımcı firmalar sizlere Wordpress siteleri satarken bunları düşünmüyor da, sizler ucuz etin yahnisini yerkende mi düşünmüyorsunuz? Amerika’daki ve Avusturya daki müşterilerimizi tenzi ediyoruz, çünkü onlar çok büyük rakamlara, 100 ₺ lik siteleri almışlar.

Sn. okurlarımız. Bu yazıları yazma sebebimiz ne birilerini kötülemek, nede ekmeğine taş koymak değil. Ama artık bu durumu ancak bu dille yazabilirdik. Belki anlaşılır ve özel yazılım üreten şirketler ile, 100 ₺ lik Wordpress siteyi sizlere 3000’e satanlar arasındaki fark anlaşılır. 

Wordpress’te ne yok?

Güvenlik yok, gizlilik yok, gelişim yok, uygulama gelişimi yok, kredi kartı güvenliği yok.

Wordpress’te ne var?

Spam var, Virüs var. Yurt dışında gece gündüz çalışıp kodlayan Tony’nin tasarımını ücretsiz indirip para karşılığı satan kişilerin bilmediği şekilde, Tony’nin hakkı var. Emek Hırsızlığı var. Düzenbazlık var…

İleride Google tarafından banlanmak var. Hacker saldırıları var. Her şey var…

Wordpress Dezavantajları ve Riskleri Nelerdir? Soru Cevap

Soru 1 : Wordpress Web SİTESİ Güvenilir Mi? Şirketimin kurumsal sitesi için kurdurabilir miyim? Alt Tarafı Tanıtım Sitesi…

Cevap 1 : Wordpress sitesini, kişisel blog yazısı sitesi dışında hiçbir şekilde kullanmamanız gerektiğini öneririz. Çünkü bir şirketin kişisel veri ve genel bilgilerini tutması açısından çok fazla açığı vardır. Bunun yanı sıra, alt tarafı basit bir web sitesi dediğiniz konu, sizlerin şirketinizin ve aslında sanal ofisinizin bir yansımasıdır. Olası açıkları değerlendiren bir hacker bu sisteme erişip, yazılar ve görseller üzerinde manipüle yaparak, sizlerin ve kurumunuzun imajını son derece sarsabilir. Bu geçmiş dönemlerde sıklıkla yaşanmış ve ciddi prestij kayıplarına yol açmıştır. O sebeple bizler, firmalar için bu riskli yola girmemelerini öneriyoruz. 

Soru 2: Wordpress Alışveriş Sitesi Güvenilir Mi? Ne Gibi Aksaklıklar yada Sorunlarla Karşılaşabilirim?

Cevap 2 : Alışveriş sitesi kurma işi sandığınız kadar basit bir iş değildir. Bu işi, kilo ile domates alma mantığı ile yürütemezsiniz. Alışveriş sitesi kurmak başlı başına riskli bir işken, birde üzerine açıklarla dolu ve hiçbir taahhüdü olmayan sistem ile ilerlemeye çalışmanız son derece tehlikeli ve sorunlarla dolu bir serüvene başlamanız demektir. Sizlere WORDPRESS satan bir kişi, zaten yazılım sektörünü çok iyi bilmiyordur. WORDPRESS kütüphanesinde olan modüllere güvenerek her ne kadar işi götürebileceğini sansa da, ileride bir gün karşılaşacağınız sorunlarla ilgili taahhüt aşamasında ve arıza giderme konusunda büyük zorluklar yaşayacak ve yaşatacaktır.

Şöyle ilerlemekte fayda var. Sizler kişilerin TC kimliklerinden, ev adreslerine kadar bütün kişisel verilerini alıyorsunuz. Oda yetmez gibi, birde kredi kartı bilgilerini alıyorsunuz. Peki, açığı olan bir sisteme bunları kaydetmek ve her kes tarafından geliştirile bildiği için bütün yapılı bilinen bir sistemde, böyle riskli bir işe girmek ne kadar doğru olur?

Yada bir çok müşterimizin eski yazılımcılarında yaşadığı ana sorun, yazılımı geliştirmek istediğinizde ve devamı gelmediğinizde, sıkışıp kalmanız ne kadar etik olur?

Binlerce ürün gireceğiniz bu sistemi oturttuktan 3 ay sonra değiştirmek yerine, tamamen sizler için özel olarak yazılmış bir alışveriş sitesi ile bu işe girmeniz daha mantıklı olmaz mı?

Bugün internette binlerce wordpress mağduru kişiler varken, neden bu riski alasınız?

Soru 3 : Wordpress Siteler Seo Konusunda Nasıl?

Cevap 3 : Dijital dünyanın gelişmediği ve gelişmekte olduğu dönemlerde, çok fazla rakip yoktu diye son derece iyiydi ama artık herhangi bir ekstrası kalmadı. Çünkü bunun önüne geçeye çalışan IWEBSA yazılım gibi özel web siteleri üreten şirketler, kendi alt yapılarında çok ciddi bir gelişime gittiler ve sonuç olarak, Google Algoritmasına da uyum sağlayamayan wordpress artık geri plana doğru düşmeye başladı. 

Soru 4: Wordpress Sitelerde Spam Var Mı?

Cevap 4 : Bu soruyu, Wordpress sitelerde spam harici ne var olarak sorsanız daha mantıklı olur. Spamdan bol bir şey yok. Spam deyip geçmeyin. Sizin sitenizin organik trafiğini mahvetmekte, sunucunuzu yavaşlatmakta ve en önemlisi sizin ürününüze tıklayacak kişilere, abzürt reklamlar çıkartmak gibi bir çok sorunla karşı karşıya kalan bir ton kişi var. Bu sebeple, wordpress sitelerde, tabikide tonlarca spam vardır ve en basiti, iletişim formunuza gelen yabancı dildeki mesajlardan da bunu daha net görebilirsiniz.