Web View Mobil Uygulama Nedir? Web View Mobil Uygulama Avantaj ve Dez Avantajları Nelerdir? Ankara Yazılım Firmaları

Web Tasarım / Yazılım Dersleri

Web View Mobil Uygulama Nedir? Web View Mobil Uygulama Avantaj ve Dez Avantajları Nelerdir? Nasıl Geliştirilir?

Web View Mobil Uygulama Geliştirme Ne Demektir? Web View Mobil Uygulama Geliştiren Firmalar Hangileri, Web View Mobil Uygulama Yaptırmak İstiyorum, Ankara’da Mobil Uygulama Yapan Firmalar veya Kişiler. Normal Mobil Uygulama İle Web View Mobil uygulama arasındaki farklar. Web View Mobil Uygulama Kullanan Firmalar Hangileridir gibi sorularınızın cevabı, Ankara’nın En Güvenilir Yazılım Firması IWEBSA’da!


Web View Mobil Uygulama Nedir? NE İşe Yarar?

Web View Mobil Uygulama internet sitenizin mobil web tasarımının görünümünün, ios ve android platformlarda yayımlanarak, normal cep telefonunuza indirdiğiniz uygulamadan hiçbir farklı olmayan ve aynı çalışma prensipleri ile işleyen bir programlama sistemidir. Var olan internet sitenizin mobil cihazlardan görünümünü baz alarak, o sitenin mobil görünümünün mobil uygulama gibi çalışmasını sağlayan yapıya denir.

Günümüzde, bir çok e-ticaret sitesi ve haber siteleri Web View Mobil Uygulama yöntemi ile geliştirilmekte olup, diğer uygulama yöntemine göre aslında çokça avantajlı olan ama kişi ve kurumların çokça aşikar olmadığı bir stildir. Web View Mobil Uygulama geliştiren firmalar, genel olarak bu yapıdan yola çıkarak, ios ve android işletim sistemlerinin kabul edeceği standartlarda, birkaç değişiklik ile bu sistem üzerinde ilerlerler. Bununla birlikte, oluşturulan ios ve android, APK (SPLİKASYON) uzantılı yeni yazılımları dönüştürerek, gerekli işlemi ve yayınlama işlemini başlatırlar. Bu işlemler neticesinde ise, Google ve app store gönderilen dosyalar incelendikten hemen sonra, yayına alınır. Tabi ki bu tüm yapılı uygulamaların tamamında, belirli bir incelemeden geçer ve standartlarına uyması durumunda onaylanır. Apple şirketinin prensip olarak Google’dan daha fazla düzenleme kontrolü yapmaktadır.

Genel olarak, buda bir yazılım stili olarak sayılmaktadır.

 

Web View Mobil Uygulama Avantajları Nelerdir?

Web View Mobil Uygulama yukarıdada bahsettiğimiz gibi, internet sitesinin mobil görünümü ile eş değer çalışmaktadır. Buda aslında sorunun cevabını birazda olsa açıklamaktadır. Bunu örneklendirecek olursak, bir adet FACEBOOK tarzı web sitesi hayata geçirdiniz. Bu yazılımın veri tabanı ve otomasyonel tüm yapıları tamamlandı. Bu yazılımın IOS ve ANDROID Web View Mobil Uygulamasını’da yapmanız durumunda, toplamda 3 yazılım, tek tasarım ve tek veri tabanı olacaktır. Buda sizlerin merkezi kontrol şeklini kolaylaştıracak ve web sitenizde olan ne kadar güncelleme var ise, mobil uygulamanızda da aynısı otomatikman gerçekleşecektir.

Örneğin bir üyeniz paylaşım yaptığı anda, bütün veri havuzu tek bir noktadan olacağı için, otomatikman diğer uygulamalara da yansıyacaktır. Bu sebeple Web View Mobil Uygulama geliştirme işlemi sizler açısından ciddi bir avantaj katacaktır.

Web View Mobil Uygulamanın Dezavantajları Nelerdir?

Web View Mobil Uygulamanın da tabi ki bir dez avantajı vardır. Aslında çok büyük bir sorun olmamasına rağmen, yazılımızda bunu da paylaşmakta fayda görüyoruz. Örneğin; eticaret sitelerinin uygulamalarında yada diğer uygulamalarda telefonunuza BİLDİRİM GELİR. Yani bir diğer deyiş isle tarafınıza bildirim gönderilmektedir. Bu bildirimde Web View Mobil Uygulamalarda tabiki gelmektedir ama, sizler ne kadar A Ürünü ile ilgili bildirim atsanız da, telefona gönderilen bildirim direk kullanıcılarınızı Mobişl Uygulama Ana Sayfasına Gönderecektir. Aslında buda çok büyük bir sorun değildir. Fankındaysanız, hemen hemen tüm Web View Mobil Uygulaması olan sistemlerde, direk ana sayfaya gönderilmektedir.

Hangi Şirketler Web View Uygulama Kullanmaktadır?

N11.COM, ONEDIO.COM gibi internet siteleri, web view mobil uygulama kullanmaktadır.